Piemonte, un grup de români a clonat site-ul Amazon, înșelând zeci de oameni.

12.000 de euro încasați deja prin intermediul acestei înșelătorii cu un mecanism inteligent creat de 7 români rezidenți în Piemonte, mai exact 6 bărbați și o femeie, care au creat un site clonă a marelui magazin online Amazon și care vindeau produse expuse pe site dar care nu ajungea niciodată la clienți.

Plata produselor de către clienți se făcea online, aceștia crezând că se află pe renumitul site Amazon.it și, odată făcută plata, banii intrau pe cărțile de credit reîncărcabile ale românilor, fiind asociate la site-ul clonă, dar clienții nu primeau niciodată produs. Astfel, s-a ajuns la un număr de 30 de persoane înșelate, rezidenți în Friuli, Veneto, Lazio, Lombardia și Emilia, dar lista ar putea fi mult mai mare iar carabinierii se așteaptă ca acum, dată fiind știrea, să se mai prezinte și alte persoane pentru a denunța această înșelătorie.

Investigația a început zilele trecute, scrie ziarul Nuova Venezia, când un bărbat din San Michele s-a prezentat la carabinieri unde a povestit cazul său. A văzut un produs pe site-ul Amazon care a decis să-l cumpere, așadar a plătit cu cartea de credit și a așteptat ca produsul să-i fie trimis acasă. Pornind ancheta însă, carabinierii au descoperit că site-ul de pe care bărbatul a cumpărat era de fapt o clonă, diferența fiind clar vizibilă în adresa site-ului web.

Încrucișând datele reclamației oferite de bărbatul din San Michele cu alte reclamații din alte regiuni, s-a descoperit că toate vânzările erau concentrate într-o singură regiune, unde se duceau și banii de altfel, descoperire care, după câteva analize contabile, a dus la identificarea a 7 persoane de naționalitate română care colaborau în scopuri ilicite.

În curând vom reveni cu un articol despre cum să evitați fraudele când faceți cumpărături online, în speranța de a preveni repetiția a astfel de cazuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul