Plănuiești un concediu de vis în Italia vara aceasta? Cum te poți proteja de cele mai mari pericole cu investiție zero și efort minim (P)

Dacă plănuiești să îți faci concediul pe meleaguri mediteraneene vara aceasta, trebuie să știi nu doar cum să te bucuri de cele mai frumoase priveliști și istoria bogată a Italiei, ci și cum să te protejezi în cazul unor accidente neprevăzute.

letizia-agosta-3tzhmifxx5k-unsplash

Cine nu și-ar dori, măcar o dată în viață, o vacanță minunată în țara cu cea mai gustoasă bucătărie din lume? Dacă plănuiești să îți faci concediul pe meleaguri mediteraneene vara aceasta, trebuie să știi nu doar cum să te bucuri de cele mai frumoase priveliști și istoria bogată a Italiei, ci și cum să te protejezi în cazul unor accidente neprevăzute.

Pornește la drum pregătit pentru orice situație pe șosea

Automobilul (personal sau închiriat) este printre cele mai potrivite și confortabile metode de transport pentru cei care vor să acopere o suprafață mare din Italia în câteva zile. Indiferent dacă traversăm peninsula în interes de serviciu sau pentru a vizita obiective turistice, un automobil ne oferă flexibilitate și confort pe toată durata călătoriei.

Chiar dacă mulți dintre noi evităm să ne gândim la lucruri mai puțin plăcute atunci când plecăm în vacanță, adevărul este că, pentru o călătorie cu adevărat liniștită și relaxantă, trebuie să ne pregătim temeinic pentru orice situație. Accidentele rutiere sunt evenimente foarte neplăcute care pot apărea pe traseu, iar puțini cetățeni români știu că pot apela la un avocat pentru accidente rutiere în Italia dacă ajung într-o astfel de situație peste hotare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru a sta liniștit pe toată durata vacanței consumă doar câteva minute și nu te costă nimic, dar mulți cetățeni nu iau în calcul acest gest: notează undeva la îndemână datele de contact ale unui avocat specializat în accidente rutiere peste hotare înainte de a porni la drum. Îți poți salva mult timp, bani și nervi în acest mod.

Asigurarea de sănătate, cel mai bun prieten în orice vacanță

De multe ori graba sau dezinteresul ne fac să uităm un detaliu foarte important atunci când plănuim itinerariul unei călătorii – asigurarea de sănătate. În acest moment există foarte multe variante la care putem apela, în funcție de preferințele personale sau buget.

Cele mai scumpe asigurări de sănătate sunt cele private, unde costurile pot ajunge și la câteva sute de euro pentru întreaga familie. Dacă te-ai gândit să îți faci un card de credit pentru a-l folosi în vacanță poți alege o bancă unde acest serviciu vine la pachet cu o ofertă de asigurare de sănătate peste hotare. Dacă nu vrei să plătești nimic pentru asigurarea de sănătate în afara granițelor, află că cetățenii români au dreptul să obțină cardul european de sănătate, valabil pe teritoriul Uniunii Europene.

Trusa medicală și medicamentele pentru urgențe

În special dacă plecăm la drum alături de familie, dar și atunci când pornim în călătorie pe cont propriu, trusa medicală care conține minimul medicamentelor necesare în situații de urgență și câteva obiecte sanitare trebuie să fie un accesoriu obligatoriu în orice bagaj. Orice companie aeriană permite călătorilor să ia un număr limitat de medicamente de uz general, cum ar fi antitermicele, antivomitivele sau laxativele.

De cele mai multe ori urgențele medicale de care putem suferi peste hotare sunt sindroamele gripale, indigestia, constipația sau durerile de cap. Aceste probleme pot fi tratate rapid cu ajutorul medicamentelor ușor de transportat chiar și în bagajul de mână. Uneori programul farmaciilor din Italia sau bariera de limbă duc la dificultăți în a obține resursele de care avem nevoie, iar camerele de gardă sunt întotdeauna supraaglomerate chiar și în Europa de Vest. Dacă ne pregătim corespunzător înainte de a pleca în călătorie nu va trebui să pierdem ore bune pentru probleme care pot fi tratate foarte ușor cu un simplu medicament de uz general.

Deși la o primă vedere putem considera vacanțele spontane, grăbite și pline de obstacole ca fiind cele mai reușite, adevărul este că o călătorie bine pusă la punct și organizată din toate punctele de vedere ne permite să creăm amintiri de neuitat alături de cei dragi într-un ritm în care putem asimila cu adevărat experiența unică.

Italia este o țară care merită vizitată cel puțin o dată în viață, iar apariția unei probleme grave pentru care nu suntem pregătiți poate distruge pentru totdeauna plăcerea de a călători. Aceste 3 gesturi nu presupun efectuarea unui efort financiar sau energetic, iar probabilitatea de a avea nevoie de ele cu adevărat este foarte mică. Chiar și așa, cu o investiție de doar câteva minute, oricine poate pleca liniștit în vacanță știind că va trece cu brio peste orice situație mai puțin plăcută care poate apărea pe drum.

Distribuie acest articol