Plecat la muncă în Italia la numai 19 ani, un român este dispărut fără urmă de mai bine de o lună

Un tânăr român în vârstă de numai 19, care a plecat la muncă în Italia pentru o viață mai bună, este dispărut de mai bine de o lună și mama sa îl caută cu disperare.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Poliției Române, băiatul se numește Emanuel Băluță, născut la data de 6 martie 2003, și este originar din comuna Pipirig, județul Neamț.

Polițiștii români spun că cea care a denunțat dispariția este mama tânărului, aceasta declarând că nu a mai putut intra în contact cu fiul ei de la sfârșitul lunii decembrie 2022.

„La data de 31.01.2023, în jurul orei 12:00, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Târgu Neamț au fost sesizați direct de către numita Dumitru Irina-Liliana, în vârstă de 49 ani, cu privire la faptul că fiul său, Băluță Emanuel, în vârstă de 19 ani, este dispărut în statul Italia”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Din cele declarate de mama băiatului dispărut reiese că ultimul contact pe care l-a avut cu el a fost la data de 28 decembrie 2022.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La acea dată, Emanuel s-a deplasat la gara din Catania, în Sicilia, și s-a urcat într-un tren spre Milano, în Lombardia. Din acel moment, Irina-Liliana nu a reușit să mai intre în contact cu fiul ei.

Potrivit descrierii oferite de polițiști, Emanuel Băluță are 1,80 metri înălțime, este slab, are fața ovală, păr șaten închis, buze normale și nas normal, fără semne particulare.

Emanuel Băluță, 19 ani, dispărut în Italia. Foto: politiaromana.ro

„La data dispariției era îmbrăcat cu un hanorac tip camuflaj, pantaloni tip blue-jeans de culoare neagră, adidași de culoare neagră. Purta un ghiozdan de culoare negru în care se aflau cartea de identitate, încălțăminte și câteva tricouri”, mai relatează Poliția Română.

Oricine are informații, poate suna la Secţia de poliţie rurală 04 Tărgu Neamț, telefon +40 233 790 900 sau poate trimite o sesizare direct de pe site-ul Poliției Române, accesând următorul link: https://www.politiaromana.ro/ro/persoane-disparute/baluta-emanuel-20030306