Plecat la muncă în străinătate, un muncitor român și-a găsit sfârșitul într-un iaz. A căzut în apă în timp ce tăia iarba

Un muncitor sezonier de naționalitate română, în vârstă de 28 de ani, a căzut într-un iaz din localitatea austriacă St. Anna am Aigen (Stiria) în cursul zilei de miercuri, 12 octombrie 2022, și s-a înecat.

În jurul orei 15:00, conaționalul nostru a început să cosească iarba cu o motocositoare într-o zonă de teren adiacentă iazului de irigare a unei ferme din localitate, situată în districtul Südoststeiermark din sud-estul landului Stiria.

În jurul orei 18:00, proprietarul fermei a observat că motocositoarea se afla trântită la pământ, lângă un gard viu din vecinătatea iazului, cu motorul încă pornit, apoi a descoperit în apă trupul muncitorului.

Acesta a fost scos imediat din iaz și s-a încercat resuscitarea care s-a dovedit inutilă, astfel încât nu s-a putut decât să se constate decesul tânărului.

În afară de forțele poliției austriece, în operațiunea de salvare au mai fost implicate Brigăzile de Pompieri Voluntari Jamm și Crucea Roșie. Eventuala culpă a unor terțe persoane nu a putut fi constatată, iar Inspectoratul Muncii a fost notificat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI