Alertă meteo în Italia! Ploi și temperaturi în scădere de 10 grade. Furtuni puternice în centrul și nordul țării

Alertă meteo în nouă regiuni italiene, astăzi, 16 iulie, 2018. Furtuni puternice și temperaturi în scădere cu 10 grade anunță meteorologii pentru regiunile din centrul și nordul peninsulei în următoarele ore.

Vremea rea a pus stăpânire pe zona provinciei Mantova astăzi, în primele ore ale dimineții, pe Toscana și Parma.

Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, întreruperea curentului electric și inundații au avut loc la Castel d’Ario, Roverbella, Marmirolo, Medole e Castelbelforte. Nu s-au înregistrat victime omenești. Pompierii și echipele Enel sunt încă în teritoriu.

Furtuni de la nord spre centrul țării

În ceea ce privește previziunile, în orele următoare o perturbație atlantică puternică va îndepărta anticiclonul african, aducând furtuni și ploi torențiale în mai multe regiuni ale Italiei. Din primele ore ale după amiezii furtuni cu grindină, descărcări electrice, se vor înregistra pe Piemonte, pentru a ajunge apoi pe Lombardia, Emilia Romagna și Toscana, seara pe Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige, Umbria și Lazio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O atenție deosebită va fi acordată de administrațiile locale orașelor mari precum Milano, Bologna, Florența, Padova, Veneția, dar și pentru Modena, Cremona, Verona și Genova. În seara de 16 iulie și noaptea următoare, va fi afectată, de asemenea, capitala Italiei, Roma.

Protecția civilă a emis o alertă galbenă pentru Piemonte, Lombardia, Trentino, Veneto, Emilia-Romagna, Toscana, Marche, Umbria și nordul Lazio.

Mâine, 17 iulie, vremea rea ajunge în sudul peninsulei

În timpul furtunilor, temperatura va scădea cu 10 grade și va atinge valori maxime de cel mult 22-24 grade. Pentru mâine, marți, 17 iulie, explică Ilmeteo.it, în timp ce în Nord va fi vreme bună, unele furtuni pot afecta regiunile adriatice și pot ajunge în sudul Italiei, în special pe Apenini, Basilicata, Campania până la Napoli și Calabria tireniană.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

În zilele următoare soarele se va întoarce, iar temperaturile vor crește în continuare la peste 30 de grade în multe orașe.