Un pod din România s-a prăbușit în timp ce traversau două mașini. O persoană a fost rănită

Un pod rutier care traversează râul Siret între localitățile Sagna și Luțca din județul Neamț s-a prăbușit în timp ce un autocamion și o autoutilitară îl traversau.

Podul prăbușit în județul Neamț. Foto: monitorulneamt.ro

Potrivit surselor locale, podul în cauză a fost reabilitat integral în urmă cu circa șase luni, în noiembrie 2021, de către Consiliul Județean Neamț, care-l administrează.

„Prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că s-a prăbușit o parte din podul de peste râul Siret, ce face legătura între localitățile Sagna și Luțca. Un autocamion și o autoutilitară se aflau pe pod”, au declarat reprezentanții ISU Neamț, citați de Monitorul de Neamț.

Podul prăbușit în județul Neamț. Foto: monitorulneamt.ro

„În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, au mai adăugat cei de la ISU Neamț.

Mai multe echipaje și autospeciale de la Detașamentul de pompieri Roman, IPJ, IJJ, SAJ și SVSU Sagna, au intervenit la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Edilul comunei Sagna, Iacob Gheorghe, a declarat că este vorba de un pod hobanat pe cabluri care are 216 metri lungime și după reabilitare acesta ar fi fost testat foarte bine.

„Nu au fost probleme după inaugurare. Presa locală și toți își dau doar cu părerea. S-au făcut teste de greutate până s-a dat drumul la pod. Au fost urcate pe pod opt autocamioane, opt ori patru, cu timp de așteptare. Eu nu am fost la recepția podului, că nu am calitatea să fac așa ceva, dar cei de specialitate din Inspectoratul de Stat în Construcții, din CJ, specialiștii de resort vă vor da mai multe detalii. S-au făcut măsurători să vadă greutatea podului, cât s-a lăsat. Au fost ore întregi de măsurători. Legătura între cele două localități (Sagna și Luțca – n.red.) este asigurată cu toate celelalte cinci comune, de DJ 207D”, a declarat Gheorghe, citat de Digi24.

La fața locului s-a prezentat și prefectul județului Neamț, Adrian Niță, care a precizat:

- Continuarea după publicitate -

„Din câte știu, podul a fost proaspăt reabilitat. Nu știu dacă a fost finalizată lucrarea. Trebuie să cerem detalii și ulterior să le comunicăm. Consiliul Județean este autoritatea responsabilă de administrare. Șoferului rănit i se acordă ajutor medical, nu pare să fie ceva grav”.

@rotalianul