Poliția italiană: O româncă a furat 1 000 de euro din buzunarul unui pensionar de 81 de ani

Furtul s-a petrecut în dimineața zilei de joi, 15 aprilie 2021, lângă Oficiul Poștal amplasat în Piazza Cesari din Galatina, o localitate situată în provincia Lecce din Puglia. Polițiștii italieni relatează cele întâmplate pe site-ul oficial al instituției prin intermediul unui comunicat de presă.

„Patrula Comisariatului P.S. (Polizia di Stato – n.r.) din Galatina, intervenită la fața locului, a constatat că o tânără cu accent est european, prin mai multe mișcări executive ce făceau parte dintr-un plan criminal, a înșelat un bărbat de 81 de ani și a furat din buzunarul pantalonilor săi suma de 1 000 de euro pe care acesta o scosese cu puțin timp înainte de la un bancomat”, informează polițiștii.

Un martor a urmărit, însă, toată scena de la distanță și a văzut-o inițial pe tânără într-un autoturism Audi cu numere străine în care se aflau alte patru persoane, două femei și doi bărbați. Tânăra a fost descrisă de victimă și de martor ca având în jur de 25 de ani, constituție slabă și păr scurt.

Femeia a coborât din mașina Audi și s-a îndreptat către pensionarul italian, care se afla încă în autoturismul său și pe care a început să-l îmbrățișeze, plimbându-și mâinile peste tot corpul său. Bărbatul a îndepărtat-o, însă, și s-a dus spre ușa de la intrare în Oficiul Poștal, dar femeia l-a ajuns din urmă și, profitând de un moment de neatenție a bătrânului, l-a îmbrățișat din nou.

Pensionarul, deranjat de acest comportament, a început să țipe la ea, atrăgând atenția oamenilor din jur și abia atunci tânăra a decis să plece definitiv. Dar abia când i-a venit rândul la ghișeul poștal a descoperit bătrânul de 81 de ani că-i lipseau banii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Aflând cele întâmplate, agenții de poliție au dat în urmărire mașina (în care se afla femeia). În cursul după-amiezii, în jurul orei 16:00, o patrulă de poliție din Lecce a interceptat autoturismul semnalat în via Leopardi, găsind la bord doi bărbați și trei femei, toți de naționalitate română. Descrierea transmisă și ulterioare verificări le-au permis polițiștilor să facă legătura între una dintre cele trei femei, M.S. în vârstă de 27 de ani, și infracțiunea consumată în cursul dimineții la Galatina, denunțând-o în stare de libertate pentru furt agravat. Banii, din nefericire, erau de negăsit”, se mai precizează în încheierea comunicatului.

Distribuie acest articol