Politician italian: „Voi merge la înmormântarea muncitorului român care s-a spânzurat, este o victimă a statului italian”

Augusta Montaruli, deputat în Parlamentul italian din partea grupării politice Fratelli d’Italia a declarat: „Voi merge la înmormântarea muncitorului român care s-a spânzurat. Este victima crizei economice, ca mulți italieni abandonați de instituții.”, scrie Torino Oggi.

Simion Ivan, a fost găsit spânzurat ieri, în jurul orei 11:30 într-un parc dintr-o mică localitate de la periferia orașului Torino. Soția sa dăduse alarma. Acasă, Simion lăsase un bilet de adio unde explica gestul său: „Nu mi-au dat salariul de luni de zile, nu mai fac față cheltuielilor și nu mai reușesc să îmi întrețin familia, mai bine mă omor!” Simion avea 53 de ani și lucra ca tâmplar.

„Ne afectează profund vestea tristă despre muncitorul român care și-a pus capăt zilelor pentru că nu era plătit de compania unde lucra”, declară deputata Montaruli, „mai mult decât atât era și de naționalitate română, ceea ce demonstrează că Italia nu dispune de condițiile economice necesare în scopul de a sprijini pe cei care vin în țara noastră cu intenția de a se integra.”

„Italienii și străinii sunt uniți în disperarea cauzată de criza economică, în timp ce indivizii care vin în țara noastră să comită infracțiuni sau chiar pentru a plănui atacuri teroriste cu siguranță nu suferă de depresie”, adaugă deputata Augusta Montaruli, după care a anunțat: „Voi fi prezentă la înmormântare, cred că victimele crizei ar trebui să fie comemorate de cei care au roluri în instituțiile de stat, pentru ca un astfel de act extrem de disperare să nu fie în zadar.”

În același timp, reprezentanții Codacons declară referitor la acest caz:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Procuratura din Torino trebuie să stabilească acum responsabilitatea companiei pentru care a lucrat muncitorul român, pentru a se verifica dacă, după cum pare în acest moment, au fost omise plăți sau au avut loc alte comportamente care au condus muncitorul să ia decizia extremă. În caz de omisiuni din partea companiei, proprietarii trebuie investigați pentru instigare la sinucidere.”

Distribuie acest articol