Politicianul italian care a jignit în trecut românii și francezii desconsideră acum bătrânii Italiei

Niccolò Fraschini, un politician din Lombardia, consilier municipal la Primăria orașului Pavia, a publicat o postare pe profilul său de Facebook care a stârnit valuri de revoltă și dezaprobare din partea opiniei publice. Fraschini a specificat referindu-se la măsurile și restricțiile anti-Covid: „Pentru a salva de la moartea câțiva bătrâni, ruinăm viața tinerilor. Este timpul să redeschidem totul, trăiască Darwin”. O aluzie clară la selecția naturală.

„Toată această situație ne-a demonstrat încă o dată că Italia acordă prioritate întotdeauna numai bătrânilor. Acum a sosit timpul să schimbăm pasul, am făcut deja prea multe sacrificii. Pentru a salva câteva mii de bătrâni distrugem viața pe termen lung a multor tineri”, a scris politicianul ajuns consilier municipal pe listele Pavia Prima.

Odată izbucnit scandalul în presă și pe rețeaua de socializare, Fraschini a șters postarea și a revenit cu una în care încearcă să se scuze și să dezmintă cele publicate anterior:

„Vreau să-mi cer scuze de la toate persoanele care s-au simțit jignite”, a scris el, condamnându-i pe cei care „au interpretat cuvintele mele, extrapolându-le din contextul în care au fost exprimate. Este suficient să fie citite postările mele din fiecare zi pentru a se înțelege clar care sunt opiniile mele adevărate despre Covid și despre strategiile de a face față acestuia.” Fraschini a menționat apoi că „am afirmat întotdeauna că protejarea persoanelor în vârstă este o datorie, dar și că acest lucru nu se poate întâmpla întotdeauna în detrimentul celor mai tineri, care sunt penalizați în fiecare zi de blocaje și care își văd viitorul în pericol”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Niccolò Fraschini nu este la primul său comportament de acest gen, pe 28 februarie, tot pe Facebook, el a publicat o postare în care jignea și umilea românii, francezii și pe conaționalii săi din sudul Italiei.

Fraschini scria în mesajul său de atunci că, în contextul pandemiei de coronavirus, cei din Lombardia sunt disprețuiți de oameni care trăiesc sistematic în mijlocul gunoaielor (napolitani et similia), de oameni care nu au bidet (francezi) și de oameni a căror capitală, București, are canalizările pline de copii abandonați” și că nu acceptă lecții de igienă de la astfel de persoane.

După un val de critici și insulte primite de la conaționalii săi și nu numai, Fraschini a decis și atunci să șteargă postarea, iar în orele următoare, la fel ca și acum, a revenit cu un comunicat prin care își cerea scuze pentru cele declarate.