Poliție și controale la frontierele Italiei. Salvini oprește intrarea imigranților ilegali pe teritoriul țării

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a ordonat verificarea sistematică a tuturor trecerilor la nivel de frontieră din Italia, tot mai multe efective militare au efectuat în ultimele săptămâni acțiuni de control ale autovehiculelor care au intrat sau au ieșit de pe teritoriul Peninsulei. Potrivit raportului furnizat de Poliția de Frontieră din zona orașului Udine, după o perioadă în care urgența privind imigrația din Italia a fost concentrată în sudul țării și în zona mărilor, există acum o creștere semnificativă a verificărilor la granița de nord-est.

În câteva zile, au fost interceptați 1144 de imigranți ilegali

Intensificarea controalelor la frontieră vizează de această dată nordul țării, cei 1144 de imigranți ilegali au fost reținuți între provinciile Trieste și Gorizia. Poliția de Frontieră italiană a verificat în ultimele săptămâni 2600 de vehicule, a făcut 24 de expulzări la graniță, un număr mare de arestări și a confiscat  125 kilograme între hașiș și marijuana.

„Acestea sunt doar o parte – potrivit unei note din partea Ministerului de Interne – a cifrelor obținute în primele luni ale anului de la sediul poliției din Trieste și Gorizia, în lupta împotriva activităților transfrontaliere ilicite și lupta împotriva imigrației ilegale”.

Ministerul de Interne, condus de Matteo Salvini, a decretat intensificarea serviciilor de patrulare la frontiere

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a verifica granițele din Trieste, de exemplu, la fața locului s-au mobilizat echipaje ale Poliției de Frontieră, Polfer, Poliției Stradale, sunt prezenți agenți ai Departamentului de Prevenire a Criminalității din Padova, Carabinieri și Garda de Finanțe. Fără a uita personalul de poliție, Echipa Mobilă și Digos.

Patrularea este efectuată zi și noapte, împărțită în cinci schimburi, informează cotidianul Il Giornale și sunt supuse controalelor atât vehiculele care circulă pe sensul de intrare cât și cele de pe sensul de ieșire din țară.