Un polițist din Italia a furat un portofel cu bani pierdut de un civil, apoi l-a înlocuit cu un altul cu numai 10 euro în el

Un polițist din orașul italian Milano (Lombardia) se confruntă cu consecințele acțiunilor sale, după ce a furat bani și un portofel de marcă Prada de la un client și a încercat să ascundă fapta sa.

În luna iunie 2019, un șofer de taxi a predat la biroul pentru obiecte pierdute un portofel Prada, care conținea 250 de euro și documente de identitate.

În ziua următoare, polițistul G.C. a raportat că a găsit un portofel Fossil cu numai 10 euro în el, lângă intrarea în clădirea secției de poliție, relatează ziarul Il Giorno.

După investigațiile de rigoare însă, s-a descoperit că polițistul G.C. a falsificat înscrisurile și a predat un portofel diferit de cel găsit de șoferul de taxi. El și-a însușit banii și portofelul de marcă Prada și a încercat să ascundă fapta sa.

În cele din urmă, polițistul a fost acuzat de furt, fals ideologic și material, precum și de manipularea probelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Curtea Supremă a confirmat hotărârea dată în primă instanță și în apel, condamnându-l pe polițist la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei.

Judecătorii au apreciat că „dovada vinovăției lui C. cu privire la infracțiunile care i-au fost imputate” este „dedusă dintr-o serie de elemente de probă circumstanțiale care, citite împreună”, au „permis ca vinovăția sa să fie considerată demonstrată”.

Imaginile de la camerele de supraveghere au arătat că polițistul a intrat în cabina de pază după ce a predat portofelul și a ieșit de acolo fără acesta.

Polițistul a fost suspendat deja din serviciu ca măsură preventivă, iar acum urmează să fie supus unei proceduri disciplinare care va duce la emiterea unei sancțiuni. Cea mai gravă prevede destituirea din funcție.