Polițist italian își vede adidașii furați în picioarele unui român fără adăpost și îi cumpără altă pereche și o geacă

Într-o zi din luna octombrie a anului trecut un polițist din localitatea italiană Campi Bisenzio, provincia Florența, a descoperit că din grădina casei sale i-a dispărut încălțămintea sportivă, marca Adidas, pe care o cumpărase cu 300 de euro. La câteva luni după aceea a dat nas în nas cu un bărbat care le purta în picioare, fiind vorba de un român fără adăpost, în vârstă de 32 de ani și deja cunoscut forțelor de ordine.

„Sunt adidașii mei, recunosc zgârieturile. De unde i-ai luat?”, l-a întrebat agentul de poliție pe conaționalul nostru.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, bărbatul român se afla pe via Buozzi din localitate atunci când polițistul, îmbrăcat în civil, l-a văzut încălțat cu adidașii săi furați în urmă cu circa cinci luni de zile. Bărbatul italian nu avea niciun dubiu, erau ai săi, fiindcă are și o preferință anume pentru marca Adidas, plus că anumite zgârieturi și arsuri cu care i-a „decorat” prin excursii cu prietenii erau încă acolo, ușor de recunoscut.

Românul fără adăpost, care încerca să se protejeze de frig folosind o geacă ruptă și o eșarfă uzată, a rămas blocat la întrebările polițistului. N-a scos un cuvânt timp de câteva secunde. Apoi, mișcându-se încet, a scos adidașii din picioare și i-a dat înapoi proprietarului.

Ceea ce a urmat depășește așteptările multora dintre noi. Chiar dacă, fiind un om al legii, bărbatul italian a fost nevoit să solicite intervenția unei patrule de poliție pentru a-l denunța pe hoț și pentru a constata înapoiere încălțămintei, următorul său gest a fost unul de o umanitate extrem de rară și de care puțini oameni sunt capabili.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai exact, l-a însoțit pe românul fără adăpost într-un magazin și i-a cumpărat o pereche de încălțăminte nou, dar și o geacă de iarnă, să nu mai sufere atât de tare de frig.

„Un gest de generozitate care m-a făcut fericit”, le-a spus conaționalul nostru jurnaliștilor italieni. „Era frig, iar polițistul a făcut un mic miracol”, a mai adăugat el.

Potrivit sursei citate, polițistul italian a refuzat să-și facă publică identitatea la solicitarea jurnaliștilor.