O polițistă româncă a devenit vicecampioană mondială la înot în Italia, în cadrul Campionatului Mondial al Polițiștilor

În perioada 19-26 septembrie 2019 la Milano, în Italia, are loc a treia ediţie a Campionatului Mondial al Poliţiştilor. Delegaţii de poliţişti din peste 35 de state se întrec la şapte discipline sportive, dintre care una este înotul, conform unui comunicat Agerpres.

Singurul reprezentant al României la această disciplină a fost subinspector de poliţie Cozma Ionela de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, Poliţia oraşului Tăuţii Măgherăuş. La proba de 50 m liber poliţista a reuşit să obţină o performanţă deosebită câştigând medalia de argint şi devenind astfel vicecampioană mondială.

Subinspector de poliţie Cozma Ionela are 30 de ani şi din anul 2008 este sportivă de performanţă în cadrul secţiei de nataţie a C.S. Dinamo Bucureşti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De-a lungul carierei sale sportive a reuşit să obţină peste 400 de medalii de aur, fiind multiplă campioană naţională atât la juniori, cât şi la seniori. 150 dintre acestea au fost câştigate ca reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne, cu stabilirea de recorduri naţionale.

Printre reuşitele remarcabile ale sportivei este obținerea medaliei de aur în 2009 şi 2013 la Campionatele Europene ale Poliţiei la probele de 50 şi 100 m liber.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Subinspector de poliţie Cozma Ionela. Foto: Radio Cluj
@rotalianul