Polițiști germani suspectați că au furat 1.000 de euro de la un român

Polițiștii din orașul german Plauen (landul Saxonia) sunt suspectați că ar fi furat 1.000 de euro de la un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 30 de ani, care a fost arestat pe data de 4 mai 2022, în timpul unui control de rutină.

Pe numele românului exista un mandat de arestare pentru diverse infracțiuni precum furt, violare de domiciliu și înșelăciune. După arestare, acesta a fost dus la secția de poliție din Plauen și a petrecut noaptea acolo, într-o celulă.

A doua zi, românul s-a prezentat în fața judecătorului, care l-a trimis la penitenciarul JVA din Zwickau. În timpul transferului către unitatea de corecție, s-a constatat că o mare parte din banii confiscați, pe care arestatul îi avea la el în momentul reținerii, a dispărut brusc.

„Împotriva mai multor oficiali și a unor persoane autorizate care au intervenit la locul infracțiunii, există o suspiciune inițială de furt”, a confirmat procurorul șef Markus Colli pentru cotidianul BILD.

Potrivit surselor cotidianului „Freie Presse”, care a relatat prima dată acest incident, se presupune că aproximativ 1.000 din cei 2.500 de euro ar fi dispărut. Procurorul șef Colli a confirmat o sumă chiar mai mare, dar nu a vrut să dea o sumă exactă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În această situație, în prezent se examinează introducerea măsurilor disciplinare. Pentru că banii ar fi putut fi rătăciți cumva. De asemenea, și alți indivizi, care nu sunt polițiști, pot fi bănuiți, deoarece în apropierea secției de poliție este un șantier de construcții ai cărui muncitori se deplasează prin zonă.

Acesta este al doilea scandal pentru poliția Zwickau în mai puțin de două luni. Nu mai departe de luna mai, directorul departamentului de poliție al districtului Zwickau a fost demis din funcție, fiind suspectat că ar fi transmis informații sensibile extremiștilor de dreapta.

Șeful interimar al departamentului de poliție din Zwickau, Holger Thierfelder, numit în urmă cu câteva zile (la Dresda), după demiterea fostului șef, Lutz Rodig, a declarat joi, 16 iunie, pentru BILD: „Evenimentele din secția de poliție Plauen nu îmi dau pace”.

„Imediat după ce am devenit cunoscuți, am început urmărirea penală și acum lucrăm îndeaproape cu Parchetul din Zwickau. Vă pot asigura că clarificarea cazului este foarte importantă pentru noi”, a adăugat Thierfelder.

Împreună cu inspectorul poliției saxone, directorul șef al secției de poliție din Plauen și-a făcut o idee despre procedurile de la fața locului și a inițiat deja primele măsuri în cadrul serviciului și al supravegherii de specialitate cu administrația districtuală.

„Parchetul va raporta cu siguranță stadiul anchetei în timp util”, a precizat acesta.

Distribuie acest articol