„Pomana porcului” în Italia, un festival la care va participa și România

Maial Fest Ascoli, cunoscutul festival dedicat tradițiilor rurale, își deschide porțile pentru cea de-a 23-a ediție la Piazzarola. Evenimentul, organizat de Clubul 41, a atras atenția internațională, cu oaspeți din Malta, Germania, dar mai ales din România.

Festivalul, care va începe vineri, 19 ianuarie, cu un „welcome porky” la sediul din Piazzarola, este o sărbătoare a gastronomiei și a jocurilor populare.

În centrul atenției se află preparatele tradiționale din carne de porc, un simbol al festivității, menționează Il Resto del Carlino.

Ziua de sâmbătă va continua cu o petrecere în stil country la Oasi La Valle di Pagliare del Tronto, urmată de un „pork gala” la enoteca regională Vinea din Offida.

Finalul grandios va avea loc duminică, 21 ianuarie, cu o vizită la centrul polifuncțional pentru tineret din Onna (L’Aquila), creat de cluburi după cutremurul din 2009.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un aspect notabil al „Maial Fest Ascoli” este integrarea sa într-o rețea de festivaluri europene care celebrează bucătăria tradițională.

Printre acestea se numără Pork Fest Pomana Porcului din România, organizat în februarie, și Golden Pork Fest din Germania, lângă Nürnberg, în martie.

Reprezentanți ai acestor festivaluri vor fi prezenți la Ascoli, subliniind un schimb cultural reciproc, cu delegații din Ascoli care vor vizita ulterior evenimentele din România și Germania.

Maial Fest Ascoli promite o experiență culturală și culinară de excepție, consolidând legăturile interculturale și onorând tradițiile rurale europene.

@rotalianul