Postarea unui muncitor mort în accidentul feroviar din Italia: „Dumnezeu vrea să-mi spună ceva, în timp ce sudam mi-a apărut o cruce”

Într-o întorsătură de evenimente ce pune la încercare granițele dintre destin și coincidență, ultima postare pe Tik Tok a lui Michael Zanera, un sudor în vârstă de 35 de ani care și-a pierdut viața în tragicul accident feroviar de pe ruta Torino-Milano, a devenit centrul unor reflecții intense în Italia și în comunitatea online.

Tânărul italian și-a pierdut viața în zorii zilei de joi, 31 august, alături de patru colegi. Grupul de muncitori a fost lovit în plin de un tren regional.

Michael Zanera era de meserie sudor și își câștiga existența muncind pe căile ferate, în special pe timp de noapte.

Cu doar câteva ore ore înainte de a muri și-a exprimat pe rețelele sociale un sentiment de prevestire, fără să își dea seama de greutatea cuvintelor sale.

În timp ce suda, pe șina de cale ferată s-a format o cruce luminoasă:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este prima oară când mi se întâmplă așa ceva. În timp ce sudam șina, un crucifix a apărut în fața mea. Clar, Dumnezeu încearcă să-mi transmită un mesaj, mai ales că îl invoc zilnic, dat fiind că nu traversez o perioadă bună,” a scris el în postarea sa.

Acest „semn” pe care Zanera l-a considerat a fi divin a fost înregistrat într-un video pe care l-a distribuit cu prietenii și urmăritorii săi.

Captură de ecran 2023-08-31 135356
Postarea lui Michael Zanera, cu doar câteva ore înainte de a muri

Ironia destinului a făcut ca aceasta să devină o formă involuntară de testament digital, lăsând spațiu la o multitudine de întrebări și meditații pe tema fragilității vieții și rolului credinței în interpretarea evenimentelor noastre zilnice.

Accidentul, care a avut loc în localitatea Brandizzo, lângă Torino, se află încă sub investigație. Alături de Michael Zanera au mai decedat: Giuseppe Sorvillo, 43 de ani, Saverio Giuseppe Lombardo, 52 de ani, Giuseppe Aversa, 49 de ani, și Kevin Laganà, 22 de ani.

Trenul, care circula cu peste 100 de km pe oră, nu le-a mai lăsat nicio șansă de supraviețuire.

În acest context de incertitudine și doliu, ultimele cuvinte ale lui Michael Zanera servesc drept un memento mori contemporan, ce evidențiază vulnerabilitatea umană într-o lume guvernată de variabile adesea imprevizibile.

În timp ce ancheta privind cauzele accidentului continuă, postarea de pe Tik Tok a lui Zanera devine un simbol al dialogului nesfârșit între credință, destin și fragilitatea umană, un dialog care acum s-a transpus într-un spațiu public, digital și profund emotiv. VIDEO mai jos:

@michaelzanera

❤️🙏❤️

♬ The Power Of Love – Frankie Goes To Hollywood

Distribuie acest articol