Un poştaş român condamnat pentru că a furat banii pensionarilor a fugit în străinătate

Un poştaş român a fost condamnat pentru delapidare la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru că a furat din banii pensionarilor. Sentința a fost pronunțată în lipsa bărbatului deoarece acesta a fugit în străinătate înainte să fie audiat de judecători, informează Adevărul.

Mihăiţă Harschi, în vârstă de 63 de ani, este din Iași și lucra ca poștaș din anul 2008. El a sustras în luna mai a anului 2016 pensiile mai multor bătrâni prin falsificare de semnături. Harschi și-a însușit cinci indemnizaţii de pensie, cuprinse între 320 de lei şi 3.000 de lei.

Pensionarii păgubiți s-au adresat Poștei reclamând că nu își primiseră pensia deși termenul de plată era depășit. După o scurtă anchetă a reprezentanților Oficiului Poștal din cartierul Tătărași s-a constatat că poștașul îşi însuşise din banii pe care ar fi trebuit să îi distribuie bătrânilor.

Cei păgubiți și-au primit în cele din urmă drepturile și au fost citați ca martori la tribunal, doar că de când a început procesul Mihăiță Harschi a fost de negăsit. Autoritățile române bănuiesc că s-ar afla în străinătate, iar Judecătoria Iași l-a condamnat în lipsă.

Fostul poștaș român poate fi dat însă în urmărire generală doar dacă va fi condamnat definitiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol