Povestea bărbatului care de 11 ani se scufundă pentru a-și găsi soția, dispărută în tsunami. „Vreau să o aduc acasă”

Japonezul Yasuo Takamatsu de 11 ani se scufundă în fiecare săptămână în apele Oceanului Pacific, în largul coastei de est a Japoniei, pentru a găsi cadavrul soției sale care a murit în tsunami-ul din 2011. „Vreau să o aduc acasă și s-o înmormântez cum se cuvine”, a declarat bărbatul conform Daily Mail.

Takamatsu a început să ia lecții de la un profesor de scufundări pentru a reuși să facă acest lucru cât mai bine. El este hotărât să găsească trupul soției: „Voi continua s-o caut pe uscat și pe mare – a spus el – până când îi voi găsi cadavrul și îl voi aduce acasă”.

Cercetările sale de până acum nu au dat roade, Takamatsu a reușit doar să recupereze telefonul mobil al soției sale, la câteva luni după dezastru. În telefon bărbatul a descoperit un mesaj pe care soția sa nu a mai apucat să i-l trimită.„Tsunami uriaș”, a scris ea.

„Vreau să-mi dedic viața încercând să o aduc înapoi acasă. Mi-aș dori să-i pot duce o floare la mormânt în fiecare zi”, a mai spus bărbatul.

Yoko, soția lui Yasuo Takamatsu. Sursa foto: Daily Mail

Pe 11 martie 2011, în ziua tragediei, Takamatsu era plecat la serviciu, ca de obicei. În ciuda încercărilor disperate de a ajunge acasă, el nu a reușit să o salveze pe Yoko, care probabil a fost luată de valul mare de apă, deoarece pe uscat nu a fost găsită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Știu că e posibil să nu o găsesc niciodată, dar trebuie să continui să o caut. Numai așa are sens viața mea.”

Lui Takamatsu i s-au alăturat apoi și alte rude ale persoanelor dispărute în timpul tragediei, care o dată pe săptămână se scufundă în ocean în căutarea cadavrelor membrilor familiei.

„Pentru ei este extrem de important – a declarat Takahashi, instructorul de scufundari care îi îndrumă. „Această activitate îi ajută să dea un sens durerii. Sunt bucuros să le fiu de folos și să-i ajut pe acești oameni ca într-un final să se împace cu ceea ce s-a întâmplat.”

Cel puțin 20.000 de oameni au murit în tsunami-ul din 2011, iar 2.500 de civili sunt încă dispăruți astăzi. Din păcate, nu există nicio speranță de a o găsi pe Yuko în viață, dar soțul ei ar dori să o înmormânteze așa cum se cuvine.

Distribuie acest articol