Povestea lui Ionel de la Lugojel, întors din Italia pentru a construi o afacere de succes în agricultură

Ionel Ivasiuc, cunoscut sub numele de Ionel de la Lugojel, este un exemplu viu că visul românesc de a te întoarce acasă și a pune bazele proprii afaceri este realizabil.

20240313161223-1536x1152
Ionel Ivasiuc. Sursă foto: libertatea.ro.

După ani de zile petrecuți muncind în Italia, unde a acumulat experiență valoroasă în agricultură, Ionel s-a întors în 2010 în România, hotărât să-și pună în practică viziunea.

Cu origini modeste, născut în Poienile de sub Munte, județul Maramureș, Ionel și-a început viața ca militar, apoi a explorat diferite cariere, de la turism în Grecia până la agricultură în Italia.

Această experiență diversă, relatează ziarul Libertatea, l-a dotat cu cunoștințele necesare pentru a-și urma visul în România.

Deși a fost întâmpinat de realități dure, lipsit de sprijinul promis din partea statului și de acces la fonduri europene, Ionel nu s-a lăsat descurajat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A început cu resurse modeste, construind treptat o afacere de succes în Lugojel, pe marginea DN6.

În prezent, el deține solarii extinse și cultivă lubeniță pe suprafețe mari în câmp deschis, devenind o referință locală.

Ionel pune un accent deosebit pe calitate și pe soiurile autohtone, lucrând exclusiv cu semințe românești.

20240313153236-1024x744
Sursă foto: libertatea.ro.

O întâmplare norocoasă i-a adus în posesie semințe de tomată românească veche, pe care le-a multiplicat și le-a pus pe piață, contribuind la diversitatea și calitatea produselor agricole locale.

Pe lângă producția de legume, Ionel oferă consultanță gratuită clienților săi, împărtășindu-le din experiența și cunoștințele sale. Această abordare deschisă și dedicată a atras mulți clienți noi, mulți dintre ei aflând de ferma lui pe rețelele sociale, unde Ionel își prezintă munca și interacționează activ cu comunitatea.

Cu toate acestea, nu toate experiențele au fost pozitive. Ionel a încercat să înființeze o cooperativă, dar planurile nu s-au materializat așa cum spera.

Mai mult, a întâmpinat dificultăți și în ceea ce privește forța de muncă, fiind nevoit să se adapteze și să automatizeze procesele pentru a compensa lipsa de angajați de încredere.

În pofida obstacolelor, Ionel de la Lugojel rămâne un simbol al perseverenței și al succesului în agricultura românească.

Investind constant profiturile înapoi în afacere, el a reușit să creeze o operațiune profitabilă și sustenabilă, demonstrând că, cu dedicare și muncă, visurile antreprenoriale se pot împlini chiar și pe pământ românesc.

Distribuie acest articol