Povestea mamei uitată de fiul său plecat în străinătate. Singură, bătrână și bolnavă abia supravieţuia sărăciei şi singurătăţii

Generația copiilor dar și a bătrânilor rămași singuri acasă. Unii, din păcate, abandonați și uitați de către fiii lor care au plecat departe, în lume.

Bătrână, bolnavă și părăsită de către fiul său

Povestea Rozaliei Tamaş este redată de adevărul.ro. Bătrâna are 83 de ani şi locuieşte într-un bordei din chirpici care stă să se prăbușească, de la marginea satului Săcămaş din judeţul Hunedoara. Trăiește în singurătate după ce fiul a părăsit-o plecând în străinătate de aproape cinci ani, iar femeia nu a mai ştiut nimic de el. Membrii unui club moto din orașul Deva şi voluntarii care li s-au alăturat acestora, au făcut un gest neobişnuit în ajutorul femeii.

Viaţa bătrânei a fost în ultimele ierni un adevărat calvar

A suportat frigul în căsuţa cu ferestre fără geamuri, căptuşite cu folie şi placaj, cu acoperişul pe jumătate distrus, prin care trec ploaia şi ninsorile şi fără a avea măcar o sobă de încălzit în cămăruţă. A trăit în singurătate după ce fiul a părăsit-o de aproape cinci ani, iar femeia nu a mai ştiut nimic de el. A stat cu teama că tavanul vechi al acoperişului se va prăbuşi peste ea şi o va îngropa sub dărâmături, după ce o parte din podea s-a surpat cu tot cu ea şi a ajuns în beciul de sub casă. Rozalia, căreia localnicii îi spun mătuşa Tamara, locuieşte singură şi se întreţine dintr-o pensie mai mică de 600 de lei. Au mai ajutat-o vecinii şi enoriaşii bisericii din localitate, atât cât să supravieţuiască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: adevărul.ro

O casă nouă pentru mătușa Tamara 

Câţiva motociclişti din judeţul Hunedoara i-au aflat povestea tristă şi s-au hotărât să îi vină în ajutor.

„Ne-am mobilizat întâi pentru a-i repara casa din chirpici, însă aceasta stă să se dărâme, din cauza apei care se scurge de pe deal şi i-a distrus pereţii şi stâlpii de susţinere. Am găsit în curtea ei nişte ziduri din BCA pe care le-a ridicat fiul ei cu mulţi ani în urmă, înainte de a pleca din ţară şi a nu se mai şti nimic despre el. Am curăţat locul, am întărit zidurile şi ne-am apucat de construit o căsuţă”, spune Marius Achim, iniţiator al campaniei umanitare, care conduce un club dedicat pasionaţilor de motociclism.

Sursa foto: adevărul.ro

Zeci de oameni au răspuns acţiunii motocicliştilor, donând materiale de construcţie, alimente şi o sobă, sau ajutând la construirea casei

Aproape 20 de voluntari au început să muncească de la începutul lunii decembrie în curtea bătrânei. Unii dintre ei au lucrat de dimineaţă, până spre miezul nopţii la căsuţă, iar Marius Achim speră că înainte de Crăciun, bătrâna se va putea muta în noua locuinţă. Femeia, emoţionată de ajutorul primit, mai are de aşteptat doar câteva zile în vechea sa căsuţă.

Sursa foto: adevărul.ro

Sperăm că acolo, undeva în lumea asta mare, fiul acestei femei să citească aceste rânduri. Și să își amintească de faptul că acasă îl așteaptă o mamă, care nu trebuie privită ca o povară, ci ca o binecuvântare!

Distribuie acest articol