Singur pe lume, un băiat român ajuns la un spital din Italia luptă împotriva unei boli grave

Răzvan Matragoci, un tânăr român în vârstă de aproape 19 ani, se află internat la Spitalul Bambino Gesù din Roma. Povestea lui e una care doare, sufletește, dar și trupește. Rămas orfan de mic, Răzvan suferă de leucemie limfoblastică cu celule T și a avut o recădere după ce părea că a învins boala. Cu ajutorul unui grup de voluntari a reușit să ajungă la spitalul din Roma, dar acum are nevoie de foarte mulți bani pentru a putea înfrunta perioada cazării în Italia.

Răzvan în drum spre Roma. Sursa foto: Bartesch Mihaela

Despre el ne-a povestit Mihaela Bartesch, o româncă din Brașov care cunoaște foarte bine situația tânărului nostru conațional:

„Răzvan și-a petrecut cei mai frumoși ani din viaţă în centrele de plasament. Copil fiind, a fost obligat să se maturizeze şi să-şi poarte singur de grijă. Mama lui Răzvan a murit când el avea doar 4 anișori, ea era foarte tânără, avea 24 ani. Își amintește momentul când s-a trezit și mama lui zăcea fără suflare lângă el. Tatăl a ales să îl ducă la orfelinat.

Când copilul si-a dat drumul la vorba cât de cât, bunicul din partea mamei l-a luat sub tutela lui. Din nefericire, într-o zi, când bunicul a venit de la vie, a căzut de pe bicicletă în fața magazinului de lângă căsuța în care locuiau. Inima bunicului s-a oprit – a făcut infarct, iar Răzvan a rămas orfan pentru a doua oară.

A ajuns din nou la orfelinat, unde a încercat să-și pună capăt zilele, dar un angajat al instituției l-a găsit la timp și l-a salvat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Destinul l-a lovit crunt din nou la vârsta de 13 ani, când a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. A urmat o perioadă grea de tratamente cu chimioterapie, apoi boala a intrat în remisie. Era învingător! A urmat o perioadă de liniște, fără înțepături, fără tratamente, cu noii colegi și instructori se înțelegea perfect, parcă totul se așeza în favoarea lui Răzvan. Era un tânăr plin de viață, cu vise si idealuri de împlinit.

La puţin timp după ce a împlinit 18 ani, în urma unor analize medicale de control, s-a descoperit că boala a revenit. Viața l-a îngenuncheat pentru a nu știu câta oară… totul s-a schimbat radical, ore nesfârșite de tratamente și sumedenii de complicații în urma tratamentului. Răzvan acum este mult mai încercat de viață, dar cu o credință puternică. Vă rugăm, ajutați-ne să îl ajutăm pe Răzvan!”

Răzvan Matragoci la Roma, în fața Spitalului Bambino Gesù. Sursa foto: Bartesch Mihaela

Deși major, povestea lui Răzvan i-a impresionat pe medicii de la Spitalul Bambino Gesù din Roma, care au decis să-i acorde o șansă

Au fost foarte multe cazuri în care medicii de la marele spital italian au acceptat tineri cu vârste de peste 18 ani, iar Răzvan se numără acum printre acești norocoși.

Răzvan Matragoci. Sursa foto: Bartesch Mihaela

Tratamentele puse la dispoziție în timpul internării vor fi gratuite, dar perioada dintre tratamente, cea în care va locui în afara spitalului și va merge la controale, nu este finanțată de nimeni, iar Răzvan, om singur pe lume, nu are la dispoziție mijloacele materiale necesare. De aceea apelează la oamenii cu suflet bun, care reușesc să empatizeze cu durerea sa sufletească, dar mai ales trupească:

„Salut! Sunt Răzvan, în curând împlinesc 19 ani, sufăr de leucemie limfoblastică cu celule T și pentru a doua oară lupt pentru viața mea. Prima luptă pentru viață a fost în anul 2017, luptă din care am ieșit învingător. În iunie 2021 am descoperit, însă, că boala a recidivat, de data asta mai agresivă. Ca să ies învingător și data asta am mare nevoie de ajutorul vostru.”

Banii strânși din donații vor asigura cazarea și masa tânărului român în perioada dintre tratamente, când va trebui să locuiască în afara spitalului, pe o perioadă nedeterminată, precum și plata unui însoțitor.

Modalități de donare:

  • REVOLUT: 003247815423 – com. Donatie pentru Razvan Matragoci;
  • Cont Lei – RO44BTRL01001201N08290XX; Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre;
  • Cont Euro – IBAN: RO80BTRLEURCRT00N0829001; Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre.
  • Pagina de donatii:
    https://www.facebook.com/donate/2251722741648889.
Distribuie acest articol