Povestea unei românce care muncește în Italia, dar nu reușește să-și achite datoriile. „Situația e puțin complicată”

Avvenire”, publicația națională a Bisericii Catolice din Italia, face un apel pentru a ajuta o tânără româncă cu o situație economică precară și cu multe datorii pe care nu mai reușește să le achite.

Publicația și-a construit un renume pe sprijinirea cauzelor umanitare și sociale, inclusiv acțiuni caritabile.

Ramona are 36 de ani și de la vârsta de 18 ani trăiește în Italia, într-un sat mic la granița cu Elveția.

Înainte, locuia în România, într-un context de sărăcie pe care ea însăși îl descrie drept „de neimaginat” într-o scrisoare primită de la preotul care o ajută.

„Mama mergea să lucreze pe câmp pentru a ne hrăni, în timp ce tatăl meu lucra doar pentru a bea”, povestește Ramona.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La vârsta de 18 ani, Ramona se mută la fratele ei vitreg pentru a avea grijă de nepoata acestuia. La 23 de ani se căsătorește și la 29 de ani devine mamă, moment în care viața ei pare a se îndrepta către fericire.

Din păcate, și soțul ei se lasă pradă viciului alcoolului, iar munca și relația dintre ei se destramă treptat. Astăzi, Ramona și fiica ei trăiesc în casa unei prietene.

În decursul a doar câțiva ani, tânăra și-a pierdut ambii părinți și a acumulat datorii pentru a acoperi cheltuielile funerare. Muncește sporadic, în principal ca femeie de serviciu în diverse blocuri.

Ramona are nevoie urgentă de ajutor pentru a-și plăti datoriile către oamenii care-i otrăvesc existența și o țin sub presiune.

Dacă ar reuși să restituie ceea ce datorează, ar putea să-și caute un loc de muncă stabil, având multă dorință de a munci și de a-și asigura un viitor fiicei sale.

„Situația este puțin complicată”, recunoaște preotul care o ajută, „dar Ramona poate să reușească dacă o ajutăm să-și plătească datoriile”.

Momentan, femeia se descurcă cu diverse munci ocazionale și „invizibile”, primind de asemenea ajutor de la Caritas.

O poți ajuta-o pe Ramona cu o mică donație folosind contul poștal 15596208, în numele Avvenire, „Vocea celor fără voce”, Piazza Carbonari 3, Milano. Cecuri în numele Avvenire, “Vocea celor fără voce”.

De asemenea, se poate face o plată către Avvenire Nei Spa – “Vocea celor fără voce” – Banco Bpm Iban IT05Y0503401741000000012201.

Pentru donațiile către “Vocea celor fără voce”, nu este posibilă deducerea acestora în cadrul declarației de venit.