Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunțat că demisionează. „Majoritatea care a susținut acest guvern nu mai există”

Mario Draghi, Președintele Consilului de Miniștri din Italia, a anunțat joi, 14 iulie 2022, că va demisiona din această funcție după ce coaliția care a format o majoritate în parlamentul italian s-a destrămat.

Potrivit ziarului La Repubblica, Draghi a obținut în urmă cu câteva ore votul de încredere al parlamentului din Italia pentru a conduce în continuare guvernul acestei țări.

Cu toate acestea, el a emis în această seară un comunicat de presă prin care a anunțat că-și va depune demisia, deoarece majoritatea care a susținut guvernul său nu mai există.

„Voturile de astăzi din Parlament sunt foarte semnificative din punct de vedere politic. Majoritatea de uniune națională care a susținut acest guvern, de la crearea sa, nu mai există”, a transmis premierul italian.

În vârstă de 74 de ani și fost șef al Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi a condus un guvern de uniune începând din luna februarie a anului trecut, după demisia guvernului Conte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot Conte, care este liderul partidului Movimento 5 Stelle (M5S), a fost cel care a declanșat recent criza politică cu care se confruntă Italia astăzi, acesta refuzând să susțină pachetul guvernamental de 23 de miliarde de euro pe post de ajutor economic pentru familii și întreprinderi.

Conte este de părere că Mario Draghi nu face suficient pentru a gestiona criza cauzată de scumpirea traiului, motiv pentru care s-a opus proiectului inițiat de guvernul Draghi cu privire la costul vieții.

Premierul italian a anunțat astfel că, în ciuda votului de încredere obținut de cabinetul său în parlament, fără susținerea partidului M5S nu va putea continua să guverneze această țară.

„Pactul de încredere care stă la baza acțiunii guvernamentale a eșuat”, a mai transmis Draghi.

@rotalianul