Un preot italian susține că avortul este mai grav decât pedofilia în rândul păcatelor

Preotul italian, don Andrea Leonesi, vicar al episcopului din Macerata, a afirmat în cadrul unei slujbe religioase care a avut loc în data de 27 octombrie 2020 că avortul este mult mai grav, ca păcat, decât pedofilia. O comparație extremă, făcută pe marginea protestelor din Polonia, comparație care este foarte criticată în spațiul public în aceste zile.

„Scuzați-mă, putem să spunem ce vrem, orice-ar fi, dar avortul este cel mai mare dintre păcate. Aș vrea să spun ceva, dar după aceea se revoltă jumătate din planetă. Dar, problema este că… adică, este mai grav avortul sau un act de pedofilie?”, a afirmat don Andrea Leonesi.

„Scuzați-mă, dar problema de fond este că, după părerea mea, suntem atât de fixați cu o anumită mentalitate, încât uităm că… Cu asta nu vreau să spun că actul pedofiliei nu ar însemna nimic. Înțelegeți?! Este o faptă foarte gravă, ceva ce… hai să nu mai vorbim. Dar, ce anume este mai grav?”, a mai adăugat preotul italian.

Don Andrea Leonesi, în cadrul aceleași slujbe, a lăudat Polonia pentru noua lege anti-avort și a criticat femeile care au protestat împotriva acestei măsuri. Apoi a conchis vorbind și despre căsătoriile între persoane de același sex, dar și despre cele între un bărbat și o femeie, subliniind faptul că femeia trebuie să fie supusă bărbatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Soțiile trebuie să fie supuse soților. Ați înțeles, dragi domni? Ca și Domnului (supuse – n.r.). Soțul, de fapt, e șeful soției. Trebuie să mai repetăm mult?”, a afirmat Leonesi citind, în același timp, anumite pasaje din Sfânta Scriptură, așa cum se poate observa în înregistrarea video de mai jos.

„Sper ca Domnul să ne dea o nouă generație de politicieni creștini care să inverseze această modă”, a mai spus preotul italian.

Cuvintele parohului au fost criticate dur de mai multe persoane, în special de reprezentanții partidului Sinistra Italiana, filiala Macerata, care au precizat că „avortul nu este un joc sau o glumă, este vorba despre tutelarea libertății de a alege și a sănătății femeilor care, în situația celor poloneze, cu siguranță nu vor renunța la avort, ci vor fi constrânse să-l facă în mod ilegal, fără respectarea normelor de igienă și fără niciun tip de control sanitar (…) Este îngrozitoare comparația între avort și pedofilie, ca și cum ar fi cu adevărat posibil să alegi un rău mai mic, ca și cum ar fi normal să confunzi un drept cu un abuz.”