Preot român din Italia acuzat de către vecini de construcții abuzive în interiorul curții sale

Sursa foto: Tiburno Tv

Simple scrisori de denunț, mai multe scrisori recomandate către Poliția locală din Tivoli dar în final și o plângere penală, toate împotriva preotului român Virgil Florea Ion care conform vecinilor săi a început și continuă nestingherit să construiască abuziv, ignorând regulile de respectare a distanțelor față de proprietatea vecină. Construcțiile preotului român din curtea proprietății sale deținute în Villaggio Adriano, ar pune în pericol proprietatea vecinilor săi, conform declarațiilor acestora.

„L-am primit cu drag printre noi și l-am ajutat în lucrarea sa preoțească, i-am pus la dispoziție și biserica. În acest timp el și-a cumpărat o vilă. Acum construiește alte case pe lângă aceasta, în detrimentul vecinului său. Preotul toarnă beton practic pe gardul vecinilor iar Primăria din Tivoli nu a luat încă nici o măsură. Probabil preotul român speră sau are convingerea că se vor trece cu vederea neregulile sale”, afirmă reprezentanți ai comunității din Villagio Adriano citați de Tiburno TV.

Vecinul preotului Virgil Florea Ion, afectat după spusele sale de construcțiile abuzive făcute de român, declară pentru același cotidian citat mai sus:

„Sâmbătă, 2 septembrie 2017 orele 14.00: nu cunoaște regulile conviețuirii civile preotul român de la Tivoli, Virgil Florea Ion, continuă să extindă astăzi un acoperiș dublu de pe construcțiile abuzive pe care le-a construit deja, adică intenționează să-l extindă, aruncând cimentul pe gardul meu, punând în pericol edificiul meu și securitatea mea. Poliția și Primăria nu iau nici o măsură chiar dacă deja au fost la fața locului și au constatat neregulile. E străin preotul și împotriva străinilor nu se iau măsuri, sau cum altfel? Cum credți și ce ar trebui să fac pentru a mă apăra?”

Sursa foto: Tiburno TV

Consilierul comunal responsabil de compartimentul urbanism, Nello Rondoni, a asigurat proprietarii casei adiacente că autoritățile se vor întoarce la fața locului pentru o altă inspecție. Ultimul denunț împotriva preotului român a fost înregistrat ieri, 26 septembrie în jurul orelor 13.30 dar pentru care contestatarii nu au primit nici un răspuns încă, afirmă Tiburno TV.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Contactat de redacția revistei noastre, părintele Ion Florea ne-a declarat că și-a investit un reprezentant legal care îl va ajuta să răspundă în fața instanței de acuzațiile care, pe nedrept, i se aduc.

Parohia Ortodoxă Română cu hramul „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana”, a fost înființată începând cu data de 1 mai 2002 și funcționează în cadrul bisericii „Sant Pietro alla Carita” Piazza Campitelli, 1, Tivoli – Roma, conform site-ului Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Tot de atunci, această parohie este condusă de Ion Virgil Florea, care a fost hirotonit preot în Biserica Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci“ din Roma, în data de 18 decembrie, anul mântuirii 2000.

Parohia ortodoxă română din Tivoli este una deosebit de activă, fiind mereu prezentă la manifestările organizate la nivel local, în colaborare cu Episcopia Romano-catolică din Tivoli, Asociaţia italiană „Sant Egidio” din Roma şi alte Confesiuni Creştine.