Preot român mort în Italia la numai 44 de ani. Abia se vindecase de COVID

Conducerea și personalul mânăstirii din Osimo (Marche) care prezidează Sanctuarul San Giuseppe da Copertino, transmit vestea morții subite a preotului român Sergiu Chelaru, în vârstă de numai 44 de ani.

Marți dimineață, 16 ianuarie, preotul român nu s-a prezentat la slujba de la ora 09:00. El a fost găsit ulterior decedat, în camera sa. Conform informațiilor transmise de Corriere Adriatico, preotul român murise în timpul nopții, în urma unui atac de cord.

„Cu o seară înainte se plânsese de puțină oboseală, dar nu-și făcea prea multe griji, nu era nimic grav. Săptămâna trecută – a spus preotul Franco Buonamano – fusese în carantină, în camera lui, pentru că s-a îmbolnăvit de Covid. A avut simptome tipice gripale, apoi vineri făcut testul și a rezultat negativ. Ieri (duminică, n.r.) a participat la slujba de Liturghie, a și cântat, apoi a luat prânzul cu noi toți. Suntem șocați!”

Preotul Sergiu Chelaru a fost cunoscut și apreciat de comunitatea din care făcea parte. Pe lângă faptul că oficia Sfânta Liturghie, cânta vocal în corul „Corale Borroni” și la orga din biserică. Era la mânăstirea din Osimo din anul 2017.

Preotul Duilio Carletti a anunțat moartea colegului său român ieri după-amiază, printr-o postare pe Facebook, stârnind un val de emoție în localitate:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dragi prieteni, comunitatea noastră franciscană din Sanctuarul San Giuseppe da Copertino din Osimo este în doliu – scrie părintele Duilio – pentru pierderea tânărului nostru confrate, preotul Sergiu Chelaru, din cauza stopului cardiac. Avea doar 44 de ani. Cu ajutorul muzicii și cântând a însoțit toate ceremoniile noastre din Bazilică. Moartea lui subită ne-a lăsat pe toți profund întristați. În acest moment de durere îl însoțim și îl recomandăm Domnului cu rugăciunile noastre. Să ne rugăm și pentru noi toți, să ne dea mângâiere și speranță”.

Înmormântarea va avea loc mâine, miercuri, 18 ianuarie, la ora 16:00, în Bazilica San Francesco.

Distribuie acest articol