Preot român din Italia cu coronavirus: Vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre, ne simțim mai bine

Noul tip de coronavirus nu iartă pe nimeni, sunt infectați cu acest virus de la oameni de rând, la înalți demnitari de stat, politicieni, actori faimoși, sportivi de înaltă performanță, șefi de stat și de guvern, inclusiv mulți medici. În Italia nu avem o statistică exactă, autoritățile nu emit informații de acest gen, dar din rândurile comunității noastre ne sosesc din ce în ce mai multe confirmări că sunt mulți, foarte mulți români din Italia în spitale, în carantină sau la izolare la domiciliu, bolnavi de Covid-19.

Circulă online o listă lungă de nume a românilor pentru care preoții se roagă în aceste zile, dar, din nefericire, nici ei nu sunt imuni și cad victime acestui inamic invizibil care poate deveni extrem de periculos în unele cazul. Despre părintele Cristian Lazăr Vasilescu de la Biserica Sfânta Parascheva din Torino și soția lui, însărcinată, ambii pozitivi la noul tip de coronavirus, scriam ieri într-un articol cu informații preluate de pe pagina Crestin Ortodox care ne invita la rugăciune în ajutorul întregii familii a preotului român.

Pe aceeași pagină părintele a scris într-un comentariu:

„Doamne ajută! Voiam să vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre, acuma ne simțim mai bine dar rugați-vă în continuare pentru soția ca să aibă o naștere ușoară și pentru Ipodiaconul nostru Ioan care este grav la spital. Dumnezeu să aibă milă de toți!”

Cu precizări despre starea de sănătate a preotului de la Torino și a soției sale a venit și sora acestuia, de profesie medic:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sunt sora Pr. Cristian. În primul rând mulțumim din suflet pentru buna intenție de rugăciune… care este mereu bine primită. Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care s-au rugat. Aș vrea să comunic tuturor că Pr. Cristian împreună cu familia acum sunt bine.
Este adevărat că au avut febră și tuse iar D-na preoteasă Ioana, considerând că este însărcinată, a trebuit să meargă la spital pentru controale adecvate. Mulțumind lui Dumnezeu, nimeni din familia lor nu s-a agravat iar acum sunt cu toții bine.
Sistemul medical italian a fost cât se poate de promt, aplicând protocolul de intervenție corespunzător virusului Covid: o echipă de cadre sanitare a venit la dânșii acasă, Dna preoteasă a fost transportată la spital unde i s-au făcut toate analizele necesare pentru a controla starea de sănătate a ei și a bebelușului. Ulterior, a fost externată și însoțită acasă, NU pentru că în spital nu erau locuri, ci pentru ca internarea dânsei nu a fost necesară. Rezultând însă pozitiv testul pentru virusul Covid-19 a trebuit sa rămână izolată la domiciliu împreună cu toată familia. Deoarece circulă acest mesaj referitor la dânșii care rezultă nu în totalitate corect, am considerat necesar să clarific acestă situație.
Mulțumim tuturor pentru gândurile bune si mai ales pentru rugăciuni!!! Va dorim multă sănătate! Fie ca Dumnezeu să ne ajute să depășim cu toții aceste momente!
Va îmbrățișăm! Marta, sora Pr. Cristian (medic).”