Presa italiană despre David Popovici: „Eroul Campionatului Mondial de Natație”

Sportivul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a devenit dublu campion mondial la Budapesta (100 și 200 m liber). După ce s-a impus în finala care a avut loc miercuri, 22 iunie, copilul-minune al natației a fost elogiat de publicații din întreaga lume, printre care și cele din Italia.

La Repubblica îl numește „Magul înotului”, moștenitor al lui Caeleb Dressel, înotător profesionist american care a și anticipat succesul lui David Popovici din ultimele zile. „Copilul ăsta nu glumește. E o nebunie ce reușește la vârsta asta!” Americanul, care a cucerit aurul în 5 probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a rămas impresionat de forța românului.

„El este eroul Campionatului Mondial de la Budapesta!”, au mai scris jurnaliștii italieni. „A respins cele mai prestigioase universități din America pentru că preferă să rămână în România.”

La Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, Popovici a rescris istoria înotului. Asta pentru că tânărul de 17 ani a egalat o performanță veche de 49 de ani. O singură dată în istoria Campionatelor Mondiale un sportiv a câștigat aur atât la 100, cât și la 200 de metri. El este și cel mai tânăr înotător din istorie care reușește dubla 100-200.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul