Președintele Crucii Roșii din Italia la vama Siret: „Emoționant ce se întâmplă acum în România”

Președintele Crucii Roșii Italiene, Francesco Rocca, a efectuat sâmbătă, 19 martie, o vizită de lucru în România, la vama Siret. Într-un video transmis de la fața locului Rocca a spus despre români: „E emoționat să vezi pasiunea, atenția și dăruirea cu care au primit mii de refugiați ucraineni.”

Născut la Roma la 1 septembrie 1965, el deține în prezent, pe lângă rolul de președinte național al Crucii Roșii Italiene, și cel de președinte al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilunii Roșii.

Vizita sa la Siret a fost organizată în contextul mobilizării masive ce se desfășoară la granița cu Ucraina. „Sunt aici, în România, la vama Siret, la câțiva zeci de metri de granița cu Ucraina, sunt aici unde românii de la Crucea Roșie au acordat ajutor și asistență încă de la începutul acestei crize miilor și miilor de refugiați ucraineni care trec granița spre România în fiecare. Sunt mișcat de pasiunea, atenția și dedicarea lor (voluntarilor români n.r.).”

La Siret, Francesco Rocca a fost întâmpinat de Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române și dl. Cornel Dediu, directorul filialei de Cruce Roșie Suceava.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A vizitat cortul Crucii Roșii Române din vama Siret și a discutat cu voluntarii care asigură asistență umanitară cetățenilor ucraineni ce intră în țară. El a felicitat întregul colectiv și i-a încurajat pe voluntari să continue misiunea de ajutorarea a vecinilor noștri.

Împreună cu Ioan Silviu Lefter, s-a întâlnit cu Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, colonel Costică Ghiata.