Președintele Italiei, Sergio Mattarella, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a fost vaccinat împotriva Covid-19 astăzi, marți 9 martie, la Institutul de boli infecțioase „Lazzaro Spallanzani” din Roma. Președintele Mattarella se încadrează într-una dintre categoriile care au prioritate în acest moment, deoarece are peste 79 de ani.

Mattarella, cu câteva minute înainte de 12:00 a intrat pe poarta principală a spitalului din via Portuense însoțit de garda de corp și a fost întâmpinat de directorul medical Francesco Vaia și consilierul regional pentru sănătate Alessio D’Amato. Președintele a fost însoțit în sala de vaccinare unde a primit o doză de vaccin Moderna. Fotografia președintelui în sala de vaccinare așteptându-și rândul, alături de alte persoane aproximativ de aceeași vârstă, a fost publicată pe profilul Twitter al Palatului Quirinale.

„Întrucât campania de vaccinare pentru cei născuți înainte și inclusiv în anul 1941 este în desfășurare la Roma, președintele a fost supus vaccinării anti-Covid”, se arată în postarea celor de la Quirinale.