Președintele Klaus Iohannis la Florența, participant de onoare la Conferința „The State of The Union”

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa vineri, 3 mai 2019, în calitate de invitat de onoare, la Conferința „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florența, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia.

Aflată la cea de-a IX-a ediție, conferința are ca temă principală democrația în secolul XXI în Europa, cu accent pe contextul electoral european. Lideri politici europeni, jurnaliști, membri ai corpului academic și reprezentanți ai societății civile vor dezbate o serie de teme de actualitate care privesc atât provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, cât și perspectiva unei Uniuni mai puternice, adaptate și pregătite pentru aspirațiile generațiilor viitoare.

Conferința „The State of The Union” este un eveniment de prestigiu în sfera afacerilor europene devenit un forum de referință pe agenda factorilor de decizie europeni, la care participă, în mod regulat, șefi de stat și de guvern, lideri ai instituțiilor UE, precum și personalități academice și culturale.

Institutul Universitar European este o instituție academică europeană consacrată, contribuind de-a lungul timpului la dezvoltarea procesului de integrare europeană, prin activități de cercetare academică și programe educaționale la cel mai înalt nivel. Înființat în 1972 prin Convenția semnată de cele șase State Membre fondatoare ale Uniunii Europene, prin care se stabilește sediul pe teritoriul Republicii Italiene, la Florența, Institutul Universitar European reunește acum 23 de State Membre, printre care și România.

Participarea Președintelui Klaus Iohannis la Conferința „The State of The Union” are loc în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, găzduirii Summitului de la Sibiu, precum și cu prilejul aniversării unui deceniu de la aderarea României la Convenția privind înființarea Institutului Universitar European de la Florența.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În marja participării la conferință, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o întrevedere cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte.

Totodată, cu prilejul prezenței la Florența, Președintele României va depune o coroană de flori la placa comemorativă dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată lângă reședința în care domnitorul și-a petrecut ultimii ani din viață.