Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a întâlnit la Florența pe premierul italian Giuseppe Conte

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 3 mai a.c., o întrevedere cu Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, domnul Giuseppe Conte, în marja participării la conferinţa „The State of The Union” organizată de Institutul Universitar European din Florenţa, Republica Italiană, se arată într-un comunicat publicat Agerpres și transmis de Administrația Prezidențială.

Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la dezbaterile din cadrul conferinţei, care are loc înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi despre evoluţiile politice europene din ultima perioadă, inclusiv cele regionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că evenimentul organizat de Institutul Universitar European din Florenţa are loc cu mai puţin de o săptămână înainte de găzduirea de către România a reuniunii informale a şefilor de stat sau de guvern de la Sibiu, din data de 9 mai. Preşedintele României a evidenţiat importanţa Summitului de la Sibiu pentru viitorul proiectului european, reuniune în cadrul căreia se vor trasa priorităţile Uniunii pentru următorii 5 ani şi se vor identifica soluţii practice pentru problemele cu care se confruntă UE în prezent.

Preşedintele Consiliului de Miniştri a apreciat că Summitul de la Sibiu va reprezenta un reper important în istoria Uniunii Europene.

Cei doi înalţi oficiali au menţionat că Summitul va reprezenta un bun prilej pentru transmiterea unui mesaj de unitate, consens şi coeziune din partea statelor membre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, domnul Giuseppe Conte, a constituit un bun prilej de reconfirmare a relaţiei bilaterale excelente dintre cele două state. De asemenea, cei doi înalţi oficiali au subliniat consolidarea relaţiilor economice între cele două state, valoarea schimburilor comerciale înregistrând în prezent cea mai ridicată valoare din ultimii zece ani, Italia fiind unul dintre partenerii economici strategici ai României.

@rotalianul