Președintele unei asociații culturale din țară s-a spânzurat de Ziua Națională folosind tricolorul României

Rareș Demian, președintele asociației culturale „Valea Dacilor” din Hunedoara, s-a sinucis chiar de Ziua Națională a României din acest an spânzurându-se cu un tricolor. Tânărul, în vârstă de 33 de ani, era cunoscut pentru participarea sa alături de ansamblul de dansuri tradiționale la festivalul „Natale di Roma” din capitala Italiei, unde a jucat „Călășul”.

Potrivit primelor informații reiese că Demian a fost găsit mort în dimineața zilei de luni, 2 decembrie 2019, în locuința sa din Orăștioara de Sus, județul Hunedoara. Bărbatul a decis să-și pună capăt zilelor spânzurându-se cu un tricolor de o balustradă, relatează surse din anchetă. Nu se știe însă motivul pentru care a ales să recurgă la acest gest dramatic sau dacă a ales să facă asta chiar pe data de 1 decembrie și folosind un tricolor pentru a transmite un mesaj.

Rareș Demian, 33 de ani. Foto: Facebook

„Se fac cercetări cu privire la circumstanțele în care a survenit decesul bărbatului de 33 de ani. Din primele verificări, trupul acestuia nu prezenta urme de violență, neexistând suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale. Cauzele morții vor fi stabilite în urma necropsiei cadavrului”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, citat de Ziar de Hunedoara.

Tânărul hunedorean era pasionat de trecutul înaintașilor noștri și s-a implicat prin asociația pe care o conducea în organizarea de evenimente cu tematică legată de istorie, precum festivalul de reconstituire istorică „Frăția Lupilor” care a ajuns în acest an la a III-a ediție. Rareș Demian mai era cunoscut de asemenea și pentru participarea, alături de ansamblul de dansuri tradiționale, la festivalul „Natale di Roma” din Italia, sărbătoare europeană dedicată fondării fostei Capitale a Imperiului Roman. mai scrie sursa citată.

Decesul lui Rareș lasă multă durere între prietenele și rudele sale, așa cum se poate vedea și pe pagina Facebook a hunedoreanului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Veil rămâne întodeauna Regelele Renașterii Dace! Te vom onora mereu! Drum lin către Zamolxe! Îți mulțumim pentru tot”, a scris Ioana Dumitru.

„Te-a chemat Zalmoxe sa-i fii alături de veghe … Drum lin Rareș”, scria și Gabi Rizea.

„Bunul Dumnezeu să-ți vegheze somnul de veci… Ai ales să pleci mult prea devreme din aceasta lume!! Drum lin, vărul nostru”, a transmis și Iuliana Bogdănescu.