Presupusul criminal al românului din Italia ucis sub privirea soției a fost arestat

Bărbatul despre care se presupune că l-a ucis în seara zilei de 12 mai 2021 pe românul Mihalcea Vasile, în orașul italian Bari din Puglia, chiar sub privirea îngrozită a soției acestuia din urmă, a fost arestat de polițiști la 24 de ore după crimă.

Vasile a murit în urma mai multor răni care i-au fost fatale, printre care unele de cuțit, iar altele provocate cu un obiect contondent cu care a fost lovit în zona capului și a toracelui. Totul în fața soției sale, care a asistat neputincioasă la crimă.

Ancheta carabinierilor din Bari, condusă de procurorul Giuseppe Dentamaro, a permis reconstituirea dinamicii delictului și identificarea criminalului datorită atât dovezilor adunate la locul tragediei, cât și a mărturiei soției lui Mihalcea Vasile.

Anchetatorii desfășoară încă investigații pentru a stabili motivul care l-a împins pe autor să recurgă la acest gest, dar cert este că principalul suspect se numește Gheorghe Busuioc, are 44 de ani și diferite antecedente penale.

Imediat după crimă, care din primele informații reiese că s-a petrecut în urma unor discuții aprinse între Mihalcea și Busuioc, făptașul a încercat să-și facă pierdute urmele.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un apel făcut în seara zilei de ieri la 113, pentru a solicita intervenția agenților de poliției în gara de pe via Cifarelli din Bari, unde niște cetățeni străini aflați sub influența alcoolului deranjau călătorii, a fost cel care a dus la arestarea presupusului criminal.

Busuioc Gheorghe se afla chiar în acea gară, probabil pregătit să părăsească orașul și poate chiar Italia pentru a nu răspunde în fața legii pentru fapta sa.

Polițiștii italieni l-au pus sub arest, însă, iar acum urmează să fie supus unei anchete care va stabili cu exactitate gradul său de vinovăție pentru a putea fi trimis în judecată.

Pe același subiect: