Prezentare de carte la Udine, „Zero Positivo”, de Cristina Mărginean-Cociș. O poveste de viață inspirată din realitate

Vineri, 23 noiembrie 2018, la Udine, în nordul Italiei, va avea loc la sediul librăriei Tarantola, din via Vittorio Veneto, 20, prezentarea romanului „Zero Positivo” al scriitoarei românce Cristina Mărginean-Cociș.

Evenimetul va începe la ora 18:00 și se va bucura de prezența lui Don Antonio Allegritti, care va introduce publicul prezent în subiectul propus de cartea scriitoarei românce, carte cu un subtitlu sugestiv: „Forța unei femei de la dictatura română la Italia de astăzi”.

Tânăra femeie protagonistă a acestui roman găseşte puterea de a lupta cu boala care i s-a ghemuit în sânge în numele vieţii pe care o poartă în trupul ei. O ajută reevocarea amintirilor legate de un tată foarte iubit şi care, în timpul dictaturii ceauşiste, a ştiut să îşi ocrotească familia de violenţele regimului.
O poveste de viaţă adevărată, o poveste puternică, o poveste cu final fericit. Romanul urmează un ritm în crescendo de energie şi lumină: un mesaj care se face tot mai puternic până când devine un imn eliberator adus vieţii.

Cristina Mărginean Cociş s-a născut la Timişoara în anul 1976, este soţie şi mamă a doi copii minunaţi. De când era mică visa să devină învăţătoare, vis care a reuşit să îl împlinească în Italia. În anul 2001 îşi urmează soţul, preot trimis în misiune în Italia. Primul ei roman se naşte dintr-o experienţă de viaţă foarte puternică – cea a unei boli fulminante care pune în pericol viaţa ei şi a celui de-al doilea copil în timpul celei de-a cincea luni de sarcină. Iubind de mică lectura şi lumea cărţilor, Cristina Mărginean Cociş găseşte în scris puterea de a coborî în sine pentru a aduce la lumină – în perspectivă pozitivă – temerile, umbrele, fericirea copilăriei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI