Primar din Italia colindat de copiii românilor din comunitate: „Viva l’Italia, Romania e Europa unita!”

Copiii românilor din Santa Croce Camerina (Sicilia) l-au colindat pe primarul din localitate, Giovanni Barone, prieten bun al comunității noastre, deosebit de atent la nevoile și problemele întâmpinate de conaționalii noștri.

Copiii, cei mai mulți născuți în Italia, au fost întâmpinați la Primărie chiar de edil și au cântat colindele noastre tradiționale.

La rândul său, primarul italian i-a răsplătit cu dulciuri și le-a povestit că e un bun cunoscător și iubitor al României, pe care a avut ocazia să o viziteze. Emoționat a încheiat discursul său în fața micuților cu un îndemn la unitate și solidaritate: „Viva l’Italia, Romania e Europa unita!”

Primar din Santa Croce Camerina (Sicilia) colindat de copiii românilor din comunitate

Coordonatoarea grupului, Nicola Cornelia, le-a dăruit copiilor cărți în limba română, cu speranța că vor continua să învețe și să cultive limba maternă.

Primar din Santa Croce Camerina (Sicilia) colindat de copiii românilor din comunitate

Oraşul Santa Croce Camerina din sudul Siciliei, provincia Ragusa, este înfrățit cu orașul Piatra Neamț.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O contribuție importantă la apropierea celor două localităţi a avut-o doamna Cornelia Nicola, reprezentanta comunităţii de români, membră a consiliului director din cadrul Asociației Proloco Kamarinese.