Primar din România către un italian care trăiește în țara noastră: „Dacă nu-ți place, întoarce-te în Italia”

Un cetățean italian care trăiește într-un sat din țara noastră, fiind căsătorit cu o româncă și având trei copii, a rămas foarte dezamăgit de cum i-a răspuns primarul comunei din care face parte satul, după ce i s-a plâns de modul în care este întreținută școala din sat.

Bărbatul italian a făcut o postare pe un grup Facebook dedicat locuitorilor din Comuna Plopșoru, județul Gorj, în care locuiește, și a relatat experiența sa cu primarul.

„Buna dimineața. Mă numesc Pierpaolo Bianco, sunt cetățean italian cu 3 copii care locuiesc în România. Văzând enormele probleme care există în localitatea Plopsoru, unde locuiesc
cu un CNP obișnuit emis de autoritățile române, am mers la primarul locului rugându-l să mă însoțească pentru a îi arăta niște probleme. Am vrut sa încep de la școala unde fiul meu frecventează cursurile învățământului primar, dorind să îi arăt probleme ce ar putea provoca pagube fizice copiilor!”, a scris italianul.

Pierpaolo a mai povestit apoi cum primarul din Plopșoru l-a trimis, verbal, înapoi în țara sa, dacă nu-i convine traiul din România.

„Domnul Petre Grigorie, primarul, în loc să asculte ceea ce vreau să spun, mi-a
spus așa: «DACĂ NU ÎȚI PLACE, ÎNTOARCE-TE ÎNAPOI ÎN ITALIA…»”, a mai adăugat el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cele relatate de publicația Pandurul, bărbatul italian, care este căsătorit cu o româncă din satul Văleni ce aparține de Plopșoru, s-a plâns primarului că un gard din spatele școlii ar prezenta un risc pentru siguranța elevilor și i-a cerut să-l repare.

De cealaltă parte, primarul susține că a remediat deja problema.

„A fost greu să mă înțeleg cu el. Din ce am înțeles de la el era nemulțumit de gardul din spatele școlii care era de plasă și erau niște piloni mai înalți. Zicea că acolo se pot lovi copiii, numai că la școală cei mici trebuie supravegheați de cadrele didactice și în plus de asta nu au ce să caute în spatele școlii pentru că locul de joacă este în fața unității de învățământ. Am tăiat pilonii și gata”, a declarat Petre Grigorie.

Pierpaolo Bianco a rămas nemulțumit însă de modul în care a fost tratat și de lipsa de disponibilitate la un dialog a primarului.

„Suntem în 2022 și suntem tot conduși de oameni care nu sunt capabili să țină
un dialog sau să mențină o conversație fără a lua peste picior. E dezastruos
cum pot fi unii oameni!”, a scris el.

Italianul promite, de asemenea, să continue să insiste la autoritățile române pentru rezolvarea problemelor din comunitate în care trăiește, în special a celor care țin de siguranța copiilor.

„Am realizat câteva fotografii cu lucrurile ce cred eu că ar trebui schimbate la
școala unde copiii noștri își petrec aproape jumătate de zi! Voi continua să raportez diferitelor ministere situația care este… fără nici un scop politic! Doresc ca, copiii și adolescenții sa aibă condiții de a merge fericiți la locul unde învață. Duc copilul cu frica de a-l lua înapoi lovit! Copii sunt pe primul loc, iar oamenii care își iubesc copii și familia mă înțeleg perfect!”, a conchis Pierpaolo.