Primar italian, apel pentru românii din localitate: așteptăm cererile voastre pentru distribuirea de bonuri alimentare

Primarul localității italiene Giaveno, din Piemonte, anunță printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre că s-au primit fonduri de la guvern destinate cetățenilor aflați în dificultate în această perioadă. Bonusul, sub forma unor bonuri alimentare, este destinat celor care și-au pierdut locul de muncă în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus și care nu beneficiază de șomaj sau alte indemnizații, cetățenilor care au lucrat la negru, fără un contract de muncă, familiilor și persoanelor singure deopotrivă.

Nu se vor distribui sume de bani, ajutorul va consta în bonuri pentru achiziția de produse alimentare

„În localitatea noastră trăiesc circa 600 de români, familii sau persoane singure, bine integrate, care până la începutul acestei crize aveau un loc de muncă regular sau la negru”, ne-a mărturisit primarul Carlo Giacone. „Sunt persoane care lucrau la curățenie sau la călcat de exemplu, la plata cu ora, care acum au pierdut orice venit și se află în condiții materiale precare. Facem un apel și le aducem la cunoștință că există posibilitatea de a solicita un voucher pentru achiziția de produse alimentare. Toți cei care au rămas fără un loc de muncă se pot adresa primăriei prin intermediul serviciilor sociale pentru a fi incluși pe listele beneficiarilor.”

Primăria din Giaveno a primit în acest sens fonduri în valoare totală de 86.871 euro, iar edilul localității transmite că se lucrează în aceste zile pentru a se înțelege cum va putea fi distribuită într-un mod cât mai corect pentru cetățeni această sumă. „Prioritatea o vor avea cetățenii care nu beneficiază de niciun alt ajutor economic din partea statului, care nu au primit niciun ban de nicăieri în ultima lună”, a explicat Carlo Giacone.

În acest moment, cetățenilor li se solicită să nu se prezinte la serviciile sociale sau la Primărie, ci să contacteze instituția prin email sau telefonic pentru a fi incluși pe liste

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În conformitate cu ordonanța Departamentului Protecției Civile – n. 658 din 29/03/2020, familiile cele mai greu încercate de efectele economice care decurg din situația de urgență epidemiologică provocată de noul coronavirus, pot trimite primăriei orașului Giaveno la adresa de email serviziscolastici@giaveno.it o cerere în care să se specifice:

  • Numele și prenumele, data nașterii, numărul de telefon și motivul cererii (de exemplu, închiderea activității, șomaj, pierderea locului de muncă …);
  • Numărul membrilor nucleului familial, prezența minorilor și prezența persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, pentru cine nu dispune de o adresă de email, pot fi contactate „Ufficio Socio Scolastico” și „Segreteria del sindaco”, din cadrul Primăriei Giaveno, la numerele de telefon 011.932.6434 – 011.932.6407 și 011.932.6417, după următorul orar:

  • Luni: de la ora 09.00 la 12.00 – de la 15.00 la 17.00;
  • Marți: între orele 09.00 – 12.00;
  • Miercuri: între orele 15.00 și 17.00;
  • Joi: între 09.00 și 12.00;
  • Vineri: de la 09.00 la 12.00.

Primarul Giacone face de asemenea cunoscut că se vor primi bonuri pentru o valoare cuprinsă între 100 și 300 de euro, în funcție de numărul membrilor familiei care va solicita ajutorul. „Important este să confirme printr-o declarație pe propria răspundere că în această lună au dificultăți economice. Mai sunt persoanele cărora le este frică să spună că au lucrat ilegal, la negru cum se spune, dar nu va fi nicio problemă din punct de vedere fiscal pentru ei, pot solicita liniștiți aceste bonuri alimentare”, a ținut să precizeze edilul italian.

„Este vorba despre un ajutor temporar care vine în sprijinul tuturor celor care nu lucrează în aceste zile, care nu au luat niciun ban de nicăieri în ultima lună, nu beneficiază de niciun alt ajutor din partea statului și au chirie și facturi de plătit. Ajunge să sune la numerele de telefon de mai sus, să explice situația în care se află și funcționarii noștri le vor comunica dacă au dreptul să primească aceste bonuri alimentare sau nu. Să întrebe nu-i cpstă nimic și va fi în avantajul lor”, ne-a asigurat primatul orașului Giaveno, Carlo Giacone.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Guvernul Italiei a deblocat fonduri de circa 400 de milioane de euro „destinate primăriilor care vor trebui să le aloce persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare”, a explicat prim-ministrul Giuseppe Conte într-o conferinţă de presă la sediul guvernului. Pentru a obține bonurile alimentare puse la dispoziție de statul italian, cetățenii interesați trebuie să contacteze primăriile din localitatea în care domiciliază.