Primar italian despre un preot român care se întoarce definitiv în țară: „Un punct de referință pentru comunitate”

Preotul român Ionuț Olenici, de la Parohia ortodoxă din Susa, regiunea Piemont, se întoarce definitiv în România, împreună cu familia, după 10 ani de când a fost numit preot paroh. Primarul orașului, Pier Giuseppe Genovese, a ținut să-l salute personal și să-i mulțumească pentru activitatea depusă: „A fost un punct de referință pentru întreaga comunitate ortodoxă și a construit legături puternice cu orașul nostru”, a spus edilul italian conform L’ Agenda.

Ionuţ Olenici este absolvent al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, promoţia 2004-2008 și a fost hirotonit preot de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, la data de 13 mai 2012. În ziua de 24 iunie 2012 a săvârşit prima Sfântă Liturghie în biserica din Susa, dată la care se sărbătoreşte anual şi ocrotitorul acestei biserici.

Acum, după 10 azi de la acea dată, preotul Olenici se pregătește de întoarcere în România, împreună cu soția, Angelica, și cei patru copii ai lor.

Familia preotului român a fost invitată la Primăria orașului Susa, unde a fost întâmpinată chiar de primarul localității:

„Le-am mulțumit pentru colaborarea activă cu orașul din ultimii ani și pentru că au fost un punct de referință important pentru întreaga comunitate ortodoxă. Transmitem cele mai bune urări părintelui Ionuț și frumoasei sale familii, mulțumindu-le pentru legăturile puternice pe care le-au construit cu orașul nostru”, a declarat Pier Giuseppe Genovese conform sursei citate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI