Primar italian despre românii din Venaria Reale: „O comunitate în creștere și tot mai integrată”

Primarul orașului Venaria Reale (Piemont), a elogiat și felicitat comunitatea românească din această localitate, cu ocazia împlinirii a 2 ani de la înființarea Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuvios Ilarion cel Mare”.

„Astăzi se împlinesc 2 ani de când Biserica Ortodoxă Română a deschis parohia din Venaria”, a scris Fabio Giulivi pe pagina oficială de Facebook.

„O comunitate în creștere, tot mai integrată în țesutul orașului. O comunitate care nu trăiește doar din rugăciuni, ci și din gesturi importante de #solidaritate. Îi mulțumesc părintelui Valeriu de la Parohia Ortodoxă Venaria Reale, în numele întregii administrații municipale, pentru munca de conducere pe care o desfășoară cu multă pasiune și mereu cu multe proiecte noi”, a mai adăugat edilul italian.

Primarul Fabio Giulivi în vizită la Biserica ortodoxă română din Venaria Reale. Foto: pagina de Facebook Fabio Giulivi Sindaco

Pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia am putut citi mai multe informații cu privire la înființarea acestei parohii:

«Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Ilarion cel Mare” din Venaria Reale a fost înființată în anul 2019, cu Binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și din purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu Vicar Atanasie de Bogdania, ca urmare atât a prezenței numeroase a credincioșilor, cât și a dorinței acestora de a avea un preot în mijlocul lor.

- Continuarea articolului după publicitate -

Actele deschiderii parohiei au fost depuse de către Preotul Paroh Valeriu Drăgănescu, în data de 27.09.2019. Gândul deschiderii parohiei a fost unul mai vechi, aici fiind desemnat ca slujitor Preotul Bogdan Filip.

Timp de un an, parohia nu a avut un spațiu liturgic (perioadă în care nu s-a slujit), ceea ce a făcut ca preotul Bogdan Filip, să fie mutat, din necesități practice, în altă parohie. Pentru Parohia Ortodoxă Română din Venaria Reale, a fost hirotonit și desemnat ca Preot Paroh, Teologul Doctorand Valeriu Drăgănescu.

Imediat după desemnarea acestui preot tânăr și harnic, Dumnezeu a rânduit ca să se găsească spațiul de cult necesar și să se semneze documentul oficial care a permis accesul creștinilor ortodocși într-o biserică catolică, aceasta situându-se în Venaria Reale, via Antonio Sciesa 61. La inaugurare au fost prezenți Pr. Protopop Marius Floricu și Excelența Sa, domnul Consul al României, Șerban Dumitrache.»

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos