Primari din localități românești cu băi termale în vizită la Casciana Terme, stațiune balneară din Italia

O delegație compusă din 11 primari români ale unor localități cu băi termale din țara noastră a efectuat o vizită de lucru sâmbătă, 22 februarie 2020, în localitatea italiană Casciana Terme Lari, cunoscută de asemenea ca fiind o importantă stațiune balneară din Peninsulă.

Primarul italian și primarii români la Casciana Terme Lari. Foto: quinewsvaldera.it

Primarul localității italiene, Mirko Terreni, a salutat delegația, prezentând apoi în cadrul unei conferințe stațiunea Terme di Casciana numeroasele stațiuni prezente pe teritoriul italian.

„Sunt foarte fericit astăzi că pot primi delegația dumneavostră, deoarece consider că este foarte important să se stabilească legături și relații cu instituțiile celorlalte state membre ale UE, cu scopul de a da naștere unor viitoare sinergii și oportunități de dezvoltare”, a declarat primarul italian.

Conferința care a avut loc la Casciana Terme Lari. Foto: quinewsvaldera.it

Reprezentantul delegației române a mulțumit pentru întâmpinare și a reiterat importanța viitoarelor colaborări, tot în virtutea faptului că, la nivel european, oamenii sunt rugați din ce în ce mai des să creeze un sistem pentru a atinge obiective comune. În cadrul întâlnirii s-au pus multe întrebări reciproce cu scopul de a cunoaște diferitele SPA-uri existente, metodele relative de organizare a serviciilor și particularitățile apelor.

Foto: quinewsvaldera.it

Autoritățile locale din Casciana Terme Lari au arătat apoi primarilor români diferite stațiuni balneare din regiunea Toscana, vizita fiind organizată de ANCOT (Asociația Națională a Municipiilor Termice din Italia) din care face parte și Casciana Terme Lari. Delegația română era compusă de primari din localitățile Băile Tușnad, Bazna, Borsec, Călimănești, Geoagiu-Băi, Vlăhița, Praid, Slănic Moldova, Sovata, Târgu Ocna, Tășnad.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI