Primarul din Casalbordino despre românul strivit de tractor în Italia: „Era un om harnic și liniștit”

Un bărbat român a decedat în această dimineață de luni, 11 noiembrie, la Casalbordino, în provincia Chieti, din Abruzzo, după ce s-a răsturnat cu tractorul. Ioan Drăgan avea 53 de ani și venise să lucreze ca muncitor agricol în Italia.

Ioan locuia la Casalbordino, o mică localitate italiană înconjurată de livezi de măslini și câmpuri agricole. Până în luna iulie a acestui an el a fost rezident la Villalfonsina.

Om harnic și sârguincios a găsit repede de lucru și la Casalbordino, unde românii sunt cunoscuți pentru priceperea cu care muncesc în sectorul agricol. Mai mult, Ioan știa să conducă și tractorul, iar acest lucru a reprezentat un avantaj pentru el. Până în această dimineață când la primele ore de lucru conaționalul nostru s-a răsturnat în zona agricolă Piana Sabelli și a fost prins sub tractorul cu care se deplasa.

Nimeni și nimic nu i-a mai putut salva viața, la sosirea personalului sanitar de la 118 bărbatul a fost găsit fără suflare.

Primarul localității Casalbordino, Mimmo Budano, a declarat imediat ce a aflat despre moartea muncitorului român: „Era o persoană foarte liniștită, un om harnic care venise șă lucreze aici, la noi, în sectorul agricol.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, corpul neînsuflețit al lui Ioan Drăgan se află la capela cimitirului din Casalbordino, în zilele următoare el va fi repatriat în România pentru înmormântare.

Ioan Drăgan și locul unde a avut loc accidentul. Foto: vastoweb
Distribuie acest articol