Primarul din Ussita, provincia Macerata, după cutremur: ”Localitatea noastră e terminată”.

”S-au dărâmat multe case. Localitatea noastră e terminată”, a declarat primarul Marco Rinaldi din Ussita, Macerata, în urma cutremurelor din această seară, ultimul dintre ele fiind de o magnitudine de 5.9, lăsând în urma sa doar dezastre.

Multe dintre casele din Ussita au fost dărâmate de cutremur iar, printre altele, și biserica din localitate fiind grav afectată. În plus, primarul mai declară și că pământul s-a crăpat, astfel încât satul Casali, ce aparține de localitatea Ussita, nu mai poate fi ajuns.

Cu toate acestea, primarul din Ussita se arată foarte încrezător că nu sunt victime: ”Toată lumea se afla deja în stradă”, făcând referire că, lumea din localitate speriată deja de primul cutremur de la 19:10, a părăsit locuințele, cel de-al doilea cutremur găsindu-i în loc sigur.

De asemena, primarul localității Ussita, a mai declarat pentru Rai News 24, că acesta a fost cel mai puternic cutremur din viața sa.

Pentru toți cei care vă aflați în zonă și aveți dificultăți sau aveți rude în zonă și nu reușiți să dați de ele, puteți contact Protecția Civilă la numărul de telefon 800840840 și să cereți mai multe informații.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte localități în care s-au mai înregistrat clădiri afectate sunt Castelsantangelo sul Nera – 318 locuitori (epicentrul cutremurului) Visso – 1200 locuitori, Camerino – 400 locuitori, Sant’Angelo in Pontano – 1548 locutori, Preci – 750 de locuitori. Toate localitățile se află în provincia Macerata din regiunea Marche.

Distribuie acest articol