Primarul unui oraș din Italia declară război persoanelor fără adăpost. Printre ele și cetățeni români

Primăria orașului Pescara, în frunte cu edilul Carlo Masci, a demarat o acțiune împotriva degradării spațiilor care aparțin administrației publice și unde și-au găsit un acoperiș deasupra capului mulți oameni fără niciun adăpost. Fără niciun venit și fără nicio sursă de trai, aceștia trăiesc în clădiri abandonate și în condiții insalubre, iar printre ei se numără și cetățeni români.

„Poliția municipală și Poliția de Stat lucrează în sinergie pentru a restabili demnitatea pe care o merită orașul nostru și pentru a răspunde la numeroasele plângeri ale cetățenilor noștri privind situațiile de ilegalitate comise pe teritoriul localității noastre”, scrie Pescara Live.

Sâmbătă, 31 august, clădirile din Via Arapietra, Via Saffi, Via Andrea Doria și cele din vecinătatea gării „Porta Nuova” au fost supuse unor controale din partea Primăriei cu ajutorul forțelor de ordine.

În timpul verificărilor, paturi și alte semne ale prezenței unor persoane au fost găsite peste tot. În Via Andrea Doria, trei algerieni și un român au fost identificați. Aceștia se aflau de ani buni în Italia, dar nu erau rezidenți și nici nu aveau vreun loc de muncă.

Primarul Carlo Masci. Foto: Profilul public Facebook

Compania de salubrizare „Ambiente” a ridicat saltelele și diversele obiecte de uz casnic și a curățat respectivele spații publice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cetățenii orașului Pescara ne semnalează continuu situații de ilegalitate pe teritoriul localității noastre și apreciază controalele făcute de noi. Mergem înainte pentru un oraș cu legi și reguli respectate, pentru binele cetățenilor noștri”, a declarat primarul, Carlo Masci, într-o postare pe profilul său de Facebook.

Într-un comentariu, o persoană întreabă: „Și ce s-a întâmplat cu oamenii care erau acolo?” Nimeni nu i-a răspuns încă.

Continuano i sopralluoghi nelle aree degradate della città. Oggi abbiamo visitato immobili in via Arapietra, via Saffi,…

Gepostet von Carlo Masci, il Sindaco che ama Pescara am Samstag, 31. August 2019