Prins beat la volan, un bărbat din Italia a chemat soția să preia mașina, dar a venit beată și ea cu alt autoturism

Scenă de film de comedie în orașul italian Ravenna, din Emilia Romagna, unde un bărbat de 50 de ani, prins beat la volan de polițiști, a chemat soția să prea mașina pe care el o conducea.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, a venit și ea beată însă, la volanul unui alt autoturism, relatează ziarul regional Corriere Romagna.

Inițial, bărbatul a fost văzut de agenții de la Poliția Locală din Ravenna deplasându-se la volanul unui autoturism pe via Maroncelli și folosind telefonul în timp ce conducea.

Polițiștii l-au oprit imediat și se pregăteau deja să-i facă proces verbal pentru folosirea telefonului în timp ce conducea mașina, dar șoferul nu a apucat să deschidă bine gura și agenții și-au dat seama deja că acesta se afla și sub influența alcoolului.

Supus măsurătorii cu etilotestul, rezultatul a fost o alcoolemie de 1,53 la mie, de două ori mai mare decât limita maximă admisă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii i-au dat posibilitatea bărbatului astfel să cheme o persoană de încredere pentru a preluat mașina, care nu era proprietatea sa, mai precizează ziarul italian.

Șoferul de 50 de ani a decis așadar să-și cheme soția în ajutor, pentru a prelua autovehiculul la volanul căruia a fost prins beat, iar aceasta a sosit în scurt timp la fața locului conducând o altă mașină.

După ce au controlat și documentele femeii însă, polițiștii au fost inspirați să-i măsoare și ei alcoolemia.

Spre surpriza lor, rezultatul a fost o alcoolemie de 1,32 la mie și la soția șoferului beat. Puțin mai mică decât al soțului, dar tot cu mult peste limita legală.

După ce a fost sancționată și femeia, cei doi soți au decis să lase una din mașini într-o parcare din zonă, iar pentru cealaltă să folosească un serviciu de tractări auto pentru a transporta-o acasă.

@rotalianul