Probleme cu telefoanele Samsung. Producătorul retrage de pe piață milioane de dispozitive

În urma incendiilor spontane ce au avut loc în ultimele zile din cauza bateriilor de la noile Samsung Galaxy Note 7, compania Samsung Electronics Co. a decis suspendarea producției, în mod temporar, pentru acest model și retragerea de pe piață a mai bine de 2,5 milioane de dispozitive Note 7, declară într-un articol de azi, ziarul The Wall Street Journal.

Decizia apare în urma următoarelor incidente cu telefoanele Samsung:

  • 4 Octombrie, 2016: un american din Kentucky vine intoxicat cu fum și suferă de daune la plămâni după ce bateria telefonului său Samsung Galaxy Note 7 a luat foc și i-a umplut dormitorul cu fum.
  • 5 Octombrie, 2016: un alt telefon Note 7 a luat foc spontan într-un avion aparținând Southwest Airlines.
  • 7 Octombrie, 2016: o femei din Taiwan s-a trezit că telefonul său Note 7 ce-l ținea în buzunar a început să scoată fum.
  • 7 Octombrie, 2016: o fetiță de 13 ani din Minnesota a suferit arsuri la degetul mare când telefonul său a devenit foarte fierbinte instantaneu.
  • 9 Octombrie, 2016: un alt american, din Virginia de această dată, a declarat că telefonul său, același model Note 7, a luat foc pe noptieră din senin.

Întreaga problemă este cu atât mai gravă cu cât cele 5 telefoane din incidentele menționate mai sus au fost telefoane înlocuite de producător, după ce au fost raportate numeroase probleme cu bateriile telefoanelor inițiale primite de cumpărători.

În acest moment compania Samsung nu a confirmat oficial retragerea de pe piață a dispozitivelor, deși AT&T, T-Mobile e Verizon au anunțat oficial suspendarea vânzărilor pentru acest ”phablet” (jumătate telefon, jumătate tabletă).

În mod oficial, după incidentul care a provocat evacuarea călătorilor din avionul companiei Southwest Airlines, singura declarație a companiei Samsung a fost:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

”Lucrăm cu autoritățile și cu Southwest pentru a recupera dispozitivul și a confirma cauza incendiului. De îndată ce vom examina telefonul, vom putea da mai multe informații.”

Toate acestea după ce, luna trecută, compania a asigurat cumpărătorii că problema inițială cu bateriile a fost rezolvată.