Programul „Hai Acasă”. Un oraș din România acordă gratuit terenuri pentru construirea de locuinţe

Programul „Hai Acasă”, lansat de primăria din Sfântul Gheorghe, prin care tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani pot primi gratuit terenuri pentru construirea de locuinţe, continuă. Stabilit inițial până pe data de 31 mai, programul s-a prelungit și este în vigoare.

De la lansarea acestui program şi până în prezent 8 terenuri din strada Borvíz, a câte peste 300 de metri pătraţi fiecare, au fost atribuite persoanelor înscrise în program, informează businessmagazin.ro.

Deşi termenul limită pentru depunerea cererilor era stabilit până pe data de 31 mai a.c., reprezentanţii primăriei au anunţat că termenul este prelungit astfel încât tinerele familii să poată beneficia în continuare de terenurile pentru locuinţe oferite de Primăria Sfântu Gheorghe.

Evaluarea dosarelor se va face pe baza unui punctaj, fiind avantajate persoanele cu studii superioare, precum şi cuplurile căsătorite, care au un număr mai mare de copii. Zece puncte în plus vor beneficia tinerii care vor să revină în oraşul natal.

Beneficiarii au la dispoziţie doi ani să îşi construiască locuinţele tip, conform proiectelor puse la dispoziţie gratuit de autorităţile din reşedinţa de judeţ. Ei vor putea alege dintre patru proiecte pentru case, puse la dispoziţia lor gratis de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anul acesta, peste 20 de persoane au depus dosare în cadrul acestui proiect.

Programul „Hai acasă” se adresează tinerilor originari din Sfântu Gheorghe care s-au stabilit în alte zone ale ţării sau în străinătate şi vor să revină acasă, precum şi celor care trăiesc în acest oraş şi doresc să îşi construiască o locuinţă.

@rotalianul