Politician italian: Venitul de cetățenie va crește de la 780 la 1000 de euro. „Nimeni nu trebuie să trăiască în sărăcie!”

Luigi De Magistris, fostul primar al orașului Napoli și președintele mișcării Unione Popolare (Uniunea Populară), promite în programul său electoral o creștere a Venitului de cetățenie de la 780 la 1000 de euro pe lună, în caz că va strânge voturile necesare la alegerile de la 25 septembrie pentru a intra Parlamentul italian.

Într-o notă oficială a partidului se menționează conform publicației Secolo d’Italia: „Uniunea Populară vrea să protejeze și să consolideze Venitul de Cetățenie, aducându-l de la 780 la 1000 de euro pe lună. Pentru că nimeni nu trebuie să trăiască în sărăcie!”

De asemenea, De Magistris este de părere că trebuie intensificate controalele pentru a elimina abuzurile și a-i descoperi pe cei care primesc acest ajutor social, deși nu îndeplinesc condițiile necesare.

Tot în programul său electoral, Uniunea Populară propune un salariu minim de 1600 de euro pe lună (10 euro pe oră), „un salariu unic pentru toți muncitorii, un prag de muncă decentă care trebuie să se aplice tuturor, indiferent de contractul colectiv de referință”.

Uniunea Populară este o mișcare formată și susținută de diverse partide și asociații cu ideologii de stânga și extremă stânga

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Printre principalii fondatori ai Uniunii Populare se numără Puterea Poporului, mișcare înființată în 2015 prin experiența centrului social napolitan Je so ‘pazzo, candidat la alegerile politice din martie 2018, unde a încasat 1,1 la sută din preferințe. Puterea poporului este o mișcare de extremă stângă, anticapitalistă și antiliberală, care conform statutului său „este o alternativă radicală la forțele de dreapta, dar și în discontinuitate culturală, politică, etică și organizațională cu tendințele care au predominat în ultimele decenii stânga politică în Italia și Europa”.

De asemenea, fac parte din Uniunea Populară Partidul Refundației Comuniste și ManifestA, componenta parlamentară a grupului mixt din Camera Deputaților, fondată în februarie anul trecut de patru deputați ai fostei Mișcări 5 stele. Din Uniunea Populară fac parte și cei doi foști senatori M5s: Matteo Mantero și Paola Nugnes.

„Aceasta este stânga adevărată. Restul sunt culori șterse, sunt cei care au trădat stânga politică”, a precizat Luigi de Magistris.

Alianța, condusă de fostul primar din Napoli, a strâns semnăturile necesare și va putea participa la alegerile din 25 septembrie.