Promitea locuri de muncă în Italia în schimbul a 500 de euro. O româncă a fost condamnată la închisoare

În cursul după amiezii de vineri, 26 iunie, carabinierii din San Martino Buonalbergo, provincia Verona (Veneto), au arestat la Lavagno o femeie română în vârstă de 49 de ani. Pe numele femeii era emis un mandat de arestare european după ce a fost condamnată pentru înșelăciune la 3 ani de închisoare de Tribunalul din Cluj Napoca.

Între anii 2008 și 2011 femeia a fost în România proprietara unei agenții de recrutare de forță de muncă și în perioada respectivă a fraudat un număr de 81 de persoane cărora le-a promis, în schimbul sumei de 500 de euro, un loc de muncă în Italia. Promisiuni neonorate, pentru care femeia a fost trimisă în judecată cu acuzația de înșelăciune agravată.

Conform Verona Sera, pe data de 5 iunie a acestui an autoritatea judiciară română a emis un mandat de arestare pe numele acesteia, după ce instanța din Cluj Napoca a condamnat-o la 3 ani de închisoare pentru faptele sale.

Oprită și identificată de carabinierii italieni, femeia a refuzat să fie consemnată statului român. Ea a părut în fața unui judecător care a decis pentru moment ca românca să fie plasată la domiciliu forțat, cu interdicția de a părăsi locuința între orele 21:00 și 7:00.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20