Promitea locuri de muncă în străinătate. O româncă judecată pentru 150 de acte de înșelăciune

Serviciul de Investigații Criminale (SIC) din cadrul IPJ Cluj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a lui Bodea Deac Ana Adela. Femeia română încasa sume de la diferite persoane și le promitea locuri de muncă în străinătate. Ancheta penală a scos la iveală peste 150 de acte materiale, reprezentând momente în care Ana Adela Deac a încasat bani de la persoane la care le promitea locuri de muncă în străinătate, promisiuni pe care nu le mai onora, relatează Ziarul de Cluj.

Adela Deac Bodea a fost trimisă în judecată după ce a păcălit sute de oameni și a înființat zeci de firme, pe care își tot muta activitatea

În cuprinsul rechizitoriului înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca au fost reţinute, în sinteză, următoarele aspecte:

”Faptele inculpatei Bodea Deac Ana Adela, care în perioada iunie 2012 – august 2017, în calitate de administrator de drept și/sau de fapt al societăţilor SC Colosseumul Muncii Externe SRL, SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL SRL, SC Dreamjob Rrecruiting Company SRL, S.C. Mainstream Identity Management SRL, S.C. Office Work Management SRL, SC Work Sure SRL, SC Londoneye Human Ressources SRL, SC Excelent Professional Consulting SRL, SC Quality Professional Advice SRL, SC Vision Secretary SRL, SC B.D.C. SRL, SC Intact Secretary SRL, SC Intent Office SRL, SC Job Professional Consulting SRL și SC Prima Secretary Office SRL, în baza unei rezoluții infracționale unice şi cu același mod de operare, prin folosirea mijloacelor frauduloase, a indus și menținut în eroare un număr de 154 persoane vătămate, pe care le-a determinat să încheie contracte de mediere și de secretariat/consultanţă cu firmele enumerate, pentru care persoanele vătămate trebuiau să plătească sume cuprinse între 420 lei și 750 lei, în condiţiile în care inculpata nemijlocit şi/sau prin intermediari, le-a prezentat (atât cu ocazia discuţiilor telefonice anterioare, cât şi cu ocazia discuţiilor de la sediul firmelor, concomitent semnării contractelor) ca adevărată împrejurarea mincinoasă că dacă încheie contractele și plătesc sumele de bani, vor pleca la muncă în străinătate în mod cert şi în cel mai scurt timp, scopul fiind acela de a obține un folos material injust pentru sine sau pentru altul, astfel că s-a cauzat un prejudiciu total nerecuperat de aproximativ 92.245 de lei.”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20